in

Gradonačelnik primio porečke kuglačice, osvajačice medalja na svjetskim prvenstvima

Foto Grad Poreč

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić primio je kuglačice Ženskog kuglačkog kluba Istra Poreč koje su se na nedavnim svjetskim natjecanjima okrunile medaljama – Natašu Ravnić i Ninu Gašparini, te Doru Štetić, u pratnji trenerice Ružice Močibob. Prijemu su prisustvovali i predsjednik Sportske zajednice grada Poreča Aleksandar Beaković i stručni suradnik za sport u istoj Zoran Jendrašić.

Mlade porečke kuglačice sigurno slijede stope seniorki iz svojeg kluba, koje su već poznate i redovite sudionice na pobjedničkim postoljima međunarodnih i državnih prvenstava, a ove su se mlade nade nedavno okrunile medaljama: prvo je Nina Gašparini je s Frankom Perkovićem na Svjetskom prvenstvu u Varaždinu osvojila zlato u tandemu mix, a drugi dan su u kategoriji mix parovi U14 Nina i Franko osvojili 2. mjesto i srebrnu medalju. Drugo mjesto ekipno i srebrnu medalju donijela je i Dora Štetić kao dio ekipe hrvatske ženske reprezentacije U18 koja je osvojila je 2. mjesto ekipno. Nina Gašparini (U14) brončana je pojedinačno i srebrna u kombinaciji na VIII. Svjetskom kupu U14.

Nataša Ravnić pak može se pohvaliti zlatnom medaljom. Na Svjetskom ekipnom prvenstvu za žene i muškarce održanom u Varaždinu, na kojem je Hrvatska je osvojila zlato i broncu, kuglačice, među kojima je i Nataša Ravnić, osvojile su zlatnu medalju uvjerljivom pobjedom protiv Austrije u finalu. Prije toga u polufinalu svladale su, također rezultatom 2:0, aktualnog svjetskog prvaka Njemačku.

Djevojke su rekle kako im je veliko zadovoljstvo nastupati na natjecanjima, a velika im je pomoć i iskustvo starijih kolegica i trenerice. Zahvalile su se i svima koji ih podržavaju i pomažu, od roditelja, trenerice, do učitelja, prijatelja i kolega.

Iskusna Nataša Ravnić odličja ima pregršt, od onih na svjetskim prvenstvima pojedinačno i ekipno, do onih na hrvatskim prvenstvima i drugih. Ipak svaki put je novo iskustvo i zadovoljstvo kako kaže, a posebnost je bila i što je sada prvi put bila kapetanica hrvatske reprezentacije. Porečke kuglačice su do sada osvojile gotovo sve što se moglo osvojiti.

Porečke kuglačice redovito su uspješne na natjecanjima i osvajaju vrhunske rezultate, a pogotovo ih veseli što mlade kuglačice nastavljaju dobru tradiciju. Kuglanje je specifično, jer osim samih klupskih nastupa kuglačice imaju i puno pojedinačnih natjecanja ili pak onih u tandemu.  

-Sportaši su veliki promotori našega grada i posebno mi je drago vidjeti važne uspjehe naših mladih sportaša i klubova, kao i želju za daljnjim nastavkom bavljenja sporta. Kuglačice KK Istra Poreč su redoviti gosti naših prijema za uspješne sportaše i sportašice jer redovito osvajaju nagrade na raznim natjecanjima. Drago mi je vidjeti da imaju vrlo aktivne i uspješne mlade snage, rekao je gradonačelnik Peršurić, objavio je Grad Poreč.

POREČKO LJETO: Večeras, 27.6., nastupa njemački gimnazijski orkestar Arnold Janssen

Foto MOT 08 - plesni ljetni kamp 2023.

POREČ: Počela prva smjena MOT-ovog plesnog ljetnog kampa