in

Istarska zimska liga u trčanju starta u nedjelju u Medulinu

Četrnaesto izdanje Istarske zimske lige u trčanju počinje u nedjelju, 4. studenog, u Medulinu. Od ove godine Istarska zimska liga postaje internacionalna te će novi domaćin biti – Sečovlje, dok će zadnje kolo, odnosno finale lige biti u Umagu.

Startnina utrke iznosit će za ovu godinu 120 kuna za 9 kola, odnosno 50 kuna za pojedino kolo te će svi koji uplate 120 kuna dobiti majicu lige bez obzira na broj istrčanih kola. Majice će biti podijeljene u zadnjem kolu lige, rekao je danas na konferenciji za medije u ime organizatora Sead Hodžić, dodavši kako je samo finale ove godine raspoređeno na Umag.

Glavni sponzor lige i za ovu sezonu je porečka hotelijerska tvrtka -Naš pristup je da su naša „igrališta za odmor“ u Poreču, Umagu, Rijeci domaćini najboljih odmora. A da su svi naši gosti – VIP gosti, bez obzira da li su odsjeli u smještaju s 2 ili 5 zvjezdica. Oni mogu očekivati samo najbolje. Radujemo se već drugom kolu koji će se održati u Poreču, pa će trkači imati prilike trčati kroz Zelenu i Plavu lagunu, poručili su iz Plave Lagune.

Na konferenciji za medije sudjelovali su i Ivan Stanić,  poznati hrvatski maratonac i ultramaratonac, sudionik lige od samog početka te Đurđica Orepić, hrvatska triatlonka koja je svoje prve korake napravila na zimskoj ligi. Oboje su istaknuli kako se raduju ovogodišnjem izdanju, za kojeg vjeruju da će biti uzbudljivije nego ikad do sada.

DATUMI POJEDINIH KOLA:

  1. kolo – 4. XI. 2018. – Medulin
  2. kolo – 18. XI. 2018. – Poreč
  3. kolo – 2. XII. 2018. – Pazin
  4. kolo – 9. XII.2018. – Sečovlje
  5. kolo – 13. I. 2019. – Sv.Petar
  6. kolo – 27. I. 2019. – Rabac
  7. kolo – 10. II. 2019. – Vodnjan
  8. kolo – 24. II. 2019. – Pula
  9. kolo – 3.III.2019. – Umag

Antenal

IstraMet: Jugo u jačanju: Zbog poplavljenog kolnika za promet zatvoren Antenal

Poreč: Olujno jugo otrgnulo dio krova na sportskoj dvorani „Veli Jože“