in

U svibnju nova manifestacija s olimpijskom disciplinom – Plava Laguna 5150 Triathlon Poreč

Porečka hotelijerska tvrtka Plava Laguna proteklih je godinu dana radila na dovođenju olimpijskog triatlona 5150 u Poreč i u tome uspjela! Plava Laguna potpisala je ugovor s World Triathlon Corporation, vlasnikom licence za Ironman, za  utrku 5150, koja će ove i 2020. godine održati u Zelenoj laguni. Direktor utrke bit će Goran Vrus koji je na današnjoj konferenciji za novinare u gradskoj palači predstavio okvirni raspored i trasu utrke kroz Poreč i Funtanu koja će zasigurno privući niz triatlonaca iz regije. Riječ je o 5150 utrci, odnosno olimpijskom triatlonu, što znači 1,5 kilometara plivanja, 40 kilometara biciklizma i 10 kilometara trčanja, a održat će se 5. svibnja.

Osim ove utrke u planu su održavanje IRONKIDS® i IRON GIRL®  utrka 6. kolovoza 2019. godine. Tako je IRONKIDS® brendirani triatlon utrka za djecu, za koje će se točne discipline i udaljenosti još dogovoriti, no bit će riječ o jednoj od tzv. fun run utrka, a distance će biti prilagođene uzrastima, dok je IRON GIRL® utrka namijenjena isključivo sportašicama u disciplini trčanje i to na 5 kilometara.

Na današnjoj presici bili su i predstavnici javnog sektora – Istarske županije, Grada Poreča, Općine Funtana te pripadajućih turističkih zajednica koji su potpisali pismo namjere o podršci top manifestacije koju organiziraju Plava Laguna i vlasnik licence za Ironman, World Triathlon Corporation.  

Sportaši će svoj izazov ovog olimpijskog triatlona započeti s plivačkom trasom od 1.500 metara koja počinje na ​​plaži ispred hotela Molindrio Plava Laguna, prije nego se upuste na biciklističku trasu od 40 kilometara koja  će ih odvesti do vodenog parka Aquacolors. Natjecatelji će se zatim suočiti s 10 kilometara dugom trkačkom trasom koja vodi uz morsku šetnicu do središta grada. Uz brojne mogućnosti smještaja, prekrasnu trasu, gostoljubive mještane i regiju bogatu povijesti, Plava Laguna 5150 Triatlon Poreč savršen je način za početak sezone 2019. godine.

Kako je istaknuto, Plava Laguna bit će u potpunosti zadužena za organizaciju i promociju ove mega manifestacije, dok se javni sektor potpisivanjem pisma namjere obvezao na podršku kroz infrastrukturnu, tehničku i financijsku pomoć, s obzirom da će ova manifestacija uvelike doprinijeti promociji Poreča, Funtane i Istre kao poželjne sportske i zabavne destinacije. Zajednički cilj je da ova manifestacija postane tradicionalan promotor turizma, sporta, zdravlja, raznolikosti i zabave u Istri, naglasili su iz Plave Lagune.U svibnju nova manifestacija u Poreču u suradnji s Ironmanom – Plava Laguna 5150 Triathlon

Za više informacija o IRONMAN brendu i globalnim serijama događaja posjetite www.ironman.com.

Inovativni hrvatski proizvod – prve modularne plaže kao rješenje protiv betoniranja

Pazin: Je li netko vidio crvenu Alfu koja je oborila djevojku na pješačkom prijelazu?