in

KAŠTELIR: Veliki uspjeh malih rukometaša koji su iza sebe ostavili moćne prvoligaše

Foto MRK 28. april Kaštelir

“Mali smo, ali nas ima.” Tim je riječima Muški rukometni klub 28. april iz Kaštelira zaključio rukometnu sezonu 2021./2022. Kako pojašnjavaju iz Uprave kluba, nakon poprilično neizvjesne sezone na početku, koja je bila upitna u rujnu radi virusa COVID-19, uspjeli su zaključiti jednu od uspješnijih sportskih godina u mlađim dobnim uzrastima.

Foto MRK 28. april Kaštelir
Foto MRK 28. april Kaštelir

-Najveća dobit svega je čak 55 djece koje je prošlo kroz naše mlađe dobne skupine i koje smo zaokupili sportom i još 25 seniora (većinom učenika i studenata), što čini broj od 80 mladih ljudi koji se bave rukometom u Kašteliru mjestu od oko 1.500 stanovnika, vele iz Uprave.

Vrhunac se zbio prije dva tjedna u mjestu Campo Tures kod Brunica u Italiji na kojem su nastupale dvije kaštelirske ekipe i to dečki do 15 godina i do 12 godina, ukupno njih 25.

Foto MRK 28. april Kaštelir
Foto MRK 28. april Kaštelir

-Nemamo riječi kako opisati ponašanje tih dečki. Odgovorni, poslušni, raspoloženi za šalu. Stariji dečki koji su pomogli mlađima koji su bili prvi put na turniru dva dana odvojeni od roditelja i baš je bilo gušt biti s njima u Italiji. O rezultatima da ne govorimo. U obje konkurencije bili smo na 3. mjestu iako smo imali samo jedan neriješen rezultat u 13 utakmica, uz puno sportske nesreće. Ali za nas iz kluba ti su dečki svime gore navedenim svjetski prvaci, a tako su i dočekani po dolasku kući. Veliko hvala i roditeljima koji su nas pratili na tom turniru i navijački i logistički pomogli, naglašavaju iz kluba.

Sezona je počela s oko mjesec dana zakašnjenja radi COVIDA 19. Mlađe dobne skupine krenule su odličnim rezultatima koje su potvrđivali iz utakmice u utakmicu. Ne zna se tko je bio bolji, oni do 15 godina, do 13, do 11 ili mini rukometaši. Igralo se čak 4 lige i to oni do 13 godina 1. Hrvatsku rukometnu ligu zapad, a ostali Županijsku rukometnu ligu. Naravno i seniori su igrali svoju 2. Hrvatsku rukometnu ligu zapad.

Foto MRK 28. april Kaštelir
Foto MRK 28. april Kaštelir

Kako se situacija tijekom zime što se tiče COVIDA-19 stabilizirala natjecanja su krenula u svojim punim izdanjima. Na proljeće su se pojavili novi dečki u svim uzrastima, njih 10 -ak, koji su čuli da se u klubu dobro radi. Naravno uslijed dobrog rada došli su i rezultati.
Tako su dečki do 13 godina koji su igrali 1. Hrvatsku rukometnu ligu zapad odigrali 17 utakmica i upisali 13 pobjeda, 2 neriješena rezultata i 2 poraza i ostvarili odlično 5. mjesto među 18 ekipa. Do samog kraja bili u igri za završnicu Državnog prvenstva koja im je izmakla za jedan bod.

Iza njih su ostale ekipe prvoligaša Zameta iz Rijeke, Umaga, Karlovca, a mali Kaštelirci bili su iz daleko najmanjeg mjesta među svih 18 klubova.

-Posljedica toga je pokušaj nagovaranja susjednih klubova na sve moguće načine (urgiranjem kod profesora u školi, zaustavljanjem roditelja na cesti), da naši dečki nastave igrati kod njih. Dečki do 11 godina osvojili su odlično 2. mjesto u Županijskoj rukometnoj ligi, kao i mini rukometaši. Treba napomenuti da su mini rukometaši bili 5. na Otvorenom prvenstvu Karlovca (neslužbeno prvenstvo Hrvatske u mini rukometu ) među 28 ekipa te da su osvojili medalje na turniru u mini rukometu u Umagu. Dečki do 15 godina osvojili su 3. mjesto u Županijskoj ligi. Nažalost, seniorska ekipa je kao posljedica velikog broja ozljeda na proljeće ispala iz 2. HRL -zapad, istaknuto je iz Uprave kluba.

Sredinom lipnja organizirana je velika fešta na Vrbanovici na kojoj su podjeljene zaslužene nagrade za postignute rezultate, a nakon toga su se družili svi zajedno uz hranu i muziku do kasno u noć.
-Zahvaljujemo ovom prilikom svim dečkima, trenerima , roditeljima , sponzorima i našoj Općini koji su prepoznali naš trud u radu s mladima. S nestrpljenjem očekujemo novu sezonu, nadamo se još bolju, ističu iz Uprave MRK-a 28. april.

Foto MRK 28. april Kaštelir
Foto MRK 28. april Kaštelir

Direktor Istarskog vodovoda Mladen Nežić - Photo: Srećko Niketić/PIXSELL

REDUKCIJA: Kolika je ušteda u prvih 4 dana i kome građani mogu prijaviti ako se netko ne drži mjera

che gusto novigrad

CHE GUSTO u Novigrad stiže 28. srpnja – Predstavlja se čak 47 proizvođača