in

CHE GUSTO u Novigrad stiže 28. srpnja – Predstavlja se čak 47 proizvođača

Manifestacija Che gusto! 2019.

Slow Food Istra – Istra, Zajednica Talijana Novigrad u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novigrada i Sergiom Nesich „beverforever organizescion“ organiziraju šesto izdanje manifestacije CHE GUSTO! Susret degustacija kvalitetnih vina, piva i ostalih prehrambenih proizvoda renomiranih proizvođača iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Manifestacija će se održati u četvrtak, 28. srpnja 2022. od 18.30 do 24.00 na terasi Zajednice Talijana Novigrad, Mlinska ulica 4/B .

Četrdeset i sedam proizvođača predstavit će javnosti svoje proizvode. Bit će to susret okusa i užitka u kojemu sudjeluju uglavnom male proizvodne tvrtke koje svoju poljoprivrednu djelatnost tumače na Dobro, Čisto i Pravedno u filozofiji Slow Fooda.

Ovaj ljetni susret dosegnuo je svoje šesto izdanje i nastoji približiti javnosti kvalitetne proizvode i osvijestiti vrijednost rada poljoprivrednika, vinara te ostalih proizvođača i time prepoznati njihovu cijenu.

Osim degustacije pića, svi posjetitelji imat će priliku degustirati i gastronomske delicije specijalnog gosta, chefa Toma Gretića.

Ulaznica iznosi 200 kuna, a u cijenu je uključena degustacijska čaša s pripadajućom torbicom za neograničenu konzumaciju izloženih vina i piva tokom cijele večeri.

Pokrovitelji manifestacije su  Grad Novigrad i Generalni  konzulat Italije u Rijeci, a sponzori Aminess i Palazzo Rainis.

Foto MRK 28. april Kaštelir

KAŠTELIR: Veliki uspjeh malih rukometaša koji su iza sebe ostavili moćne prvoligaše

požar slovenija srpanj 2022 italija

Strašan požar u susjedstvu uzeo prvu ljudsku žrtvu – Poginula volonterka na talijanskoj strani