in

OPĆINSKA INVESTICIJA „TEŠKA“ SKORO 2 MILIJUNA KUNA -Gotove nove klupske prostorije Nogometnog kluba Funtana

Nove svlačionice/Foto Tanja Kocijančić

Oko 1,9 milijuna kuna s PDV-om vrijedne su nove klupske prostorije sa svlačionicama i salom za druženje na nogometnom igralištu u Funtani, što je u cijelosti financirano iz proračuna Općine Funtana.

Jedna je to od značajnijih ovogodišnjih investicija, što će Nogometnom klubu Funtana, koji je lani obilježio 70. obljetnicu djelovanja, konačno donijeti reprezentativne prostorije.

Kako saznajemo od općinskog načelnika Mladena Grgete, iako je bilo nekih tehničkih problema zbog čega investicija malo kasni, radovi su konačno dovršeni. Tehnički pregled zgrade je obavljen, nakon čega su sitni nedostaci uklonjeni, a uskoro se očekuje dobivanje uporabne dozvole. Radovi su startali prošle godine u studenom, a izvođač je bila tvrtka Rog iz Osijeka.

Inače, klub je osnovan 1948., a svlačionice su izgrađene 70-tih godina prošlog stoljeća. U nekoliko navrata su rekonstruirane, naglasio je načelnik i dodao da se sada sve napravilo nanovo, uključujući sve instalacije i gornji kat.

-Zgrada na dvije etaže ima oko 250 četvornih metara. Sala za druženja neće biti isključivo za potrebe Nogometnog kluba, nego će biti na raspolaganju i ostalim mještanima, naglasio je načelnik.

Članovi kluba, njih 140 svih dobi, od najmanjih do veterana, cijelu su sezonu trenirali i igrali utakmice na terenima u Zelenoj laguni. Bilo je to poprilično nezgodno, jer se glavna cesta u Funtani obnavlja, pa se moralo veći dio zime vozilo zaobilazno.

Inače, NK Funtana ove godine igra u Prvoj ŽNL.

Zapadna obala Istre stanište za 162 DOBRA DUPINA: „Samo ako se odgovorno ponašamo prema njima, moći ćemo im se diviti i u budućnosti“

policija traka mjesto nesreće

Talijanski motociklist poginuo u prometnoj nesreći na cesti Nova Vas – Ponte Porton