in

POREČ: Članovi Running Foxa otrčali Napuljski polumaraton

Sedmo izdanje Napoli City Half Marathona bio je prvi međunarodni polumaraton (21km) za novoosnovani Sportsko rekreacijski klub Running Fox, prvi sportsko rekreacijski klub u Poreču. Klub se bavi raznim rekreacijskim aktivnostima, a naglasak stavlja na trčanje i planinarenje.

Sedmo izdanje Napoli City Half Marathona, a prvi međunarodni polumaraton (21km) za novoosnovani Sportsko rekreacijski klub Running Fox, prvi sportsko rekreacijski klub u Poreču. Klub se bavi raznim rekreacijskim aktivnostima, a naglasak stavlja na trčanje i planinarenje.

Dvadesetak članova kluba zajedno je otputovalo u petak, 21. veljače, na atraktivan polumaraton smješten na jugu Italije u namjeri da sakupe poveći broj kilometara u nogama, ali i upoznaju slavni talijanski grad.

Najbolje rezultate ostvarili su Ivan Diklić (87. mjesto) s vremenom 1:19:45, zatim Matija Lisec (1:24:36) i Marko Rakovac (1:26:44). U ženskoj kategoriji najbolji rezultat je ostvarila Daria Škrinjar s vremenom 1:48:07. Grad je okupiralo 6.000 trkača, a osim polumaratona, klub je imao prijavljene i uspješno otrčane četiri štafete (10km x 11km).

Dan nakon utrke rekreativci su iskoristili za planinarenje poznatom stazom  dugom desetak kilometara, a koja pruža nestvaran pogled na amalfitansku obalu.

Na isti dan nekoliko je članica kluba otrčalo polumaraton u Splitu. Nakon aktivnog vikenda u Napoliju i Splitu, Running Fox priprema ožujak pun aktivnosti.

STOP NASILJU: Dan ružičastih majica u Puli se obilježava utrkom policajaca i osnovaca

Porečki rukometaši izgubili od Spačve, u subotu igraju protiv jakog Varaždina