in

Porečanke u Rijeci upisale poraz

Nažalost još jedan poraz za igračice Odbojkaškog kluba Poreč. Za mnoge je subotnja utakmica trebala biti samo još jedno gostovanje i upisivanje sigurne pobijede Riječanki, rezultat 3:2 (-21; 22; 23; -20; -16) za trenutno vodeću ekipu Superlige, nakon 113 minuta velike borbe i pomalo nezaslužen poraz Porečanki.

Prvi set bio je izjednačen do rezultata 15:15, nakon čega riječke odbojkašice podižu u brzinu više i završavaju sigurno prvi set. Već u drugom setu naše cure pokazuju jakim napadom i blokom da s njima nema šale, te rade seriju 7:0 ( 18:12) i kontrolirajući rezultat izjednačuju u setovima na 1:1.
Treći set karakterizirali su veliki preokreti i serije poena. Prvo Riječanke rade seriju 7:0 (5:12) da naše odbojkašice uzvratile serijom 9:0 i dolaze u prednost 16:15, nakon toga kreće igra bod za bod pa vodstvo riječke ekipe od 20:22, a zatim niza Porečanki od 4 poena,  vodstva 24:22, te završetka seta 25:23 i vodstva od 2:1 u setovima.
Četvrti set protekao je u sličnoj igri i slijedu rezultata do 18:18,  kada naše djevojke ostaju na trenutak bez koncentracije, što koriste domaće igračice i sigurno osvajaju set i izjednačuju na 2:2 u setovima.
Peti set donio je šansu za pobjedu objema ekipama. Porečanke su imale dvije meč lopte koje nisu uspjele iskoristiti, dok su Riječanke iskoristile treću meč loptu za konačnih 18:16 i pobjedu 3:2 u setovima.
Ostaje žal za izgubljenim bodovima. Trener Piazzese ostao je ovoga puta prikraćen za pomoć dvije standardne igračice, Mateje Vekić i Erike Momić, te Nine Boras. Uspješno je „uskočila” Lea Banko (sve četiri igračice 2002 godište) i povratnica, iskusna Nataša Miletić, tako da praktički nije bilo mogućnosti za kvalitetnu zamjenu pošto su na klupi sjedile mlađe kadetkinje (Brajković, Poropat, Borštner) kadetkinja Plazinić i ozlijeđena Renko.
U prvenstvu predstoje još tri kola do Božićne pauze u kojima naše odbojkašice imaju dvije domaće utakmice sa ekipama OK Splita i OK Brda, kojima se u slučaju pobjede mogu riješiti direktnih konkurentica u borbi za četvrto mjesto u prvom dijelu prvenstva, čime bi se osiguralo bezbrižno proljeće u ligi za prvaka i pripremu ekipe za sljedeće prvenstvo.
Zato sada klub poziva sve vjerne navijače da rezerviraju vrijeme predstojećeg vikenda kada im u goste dolazi ekipa OK Split.
U Rijeci je OK Poreč nastupio u sastavu: Bedart – Ghani Yaasmeen, Deni Brajković, Lea Banko, Rudy Renko Ilić, Ema Poropat, Larisa Pauletić, Ilaria Angelleli, Morgan Broke Marie, Helena  Plazinić, Nataša Miletić, Rebecca Scoria i Lucija Borštner. Trener Cristian Piazzese. 

Izvor: Odbojkaški klub Poreč

POREČ: Evo kako će izgledati projekt STARI JADRAN – na mjestu nogometnog igrališta stiže više od 100 stanova

U Poreču upaljena prva adventska svijeća