in

Porečki gradonačelnik primio Luku Košeta – mladog državnog prvaka u atletici

Foto Grad Poreč

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić danas je (26.08.2022.) primio mladog atletičara Luku Košeta, člana porečkog atletskog kluba Maximusa, koji se na nedavnom državnom natjecanju u atletici okrunio zlatnom i srebrnom medaljom. Luka je državni prvak u disciplini bacanja vortexa, u kategoriji mlađi kadeti (vortex je lopta za učenje bacanja u atletskim disciplinama) bacivši ga u daljinu 60,05 metara, čime je osvojio titulu prvaka i zlatnu medalju. Srebrno odličje dobio je u bacanju kugle, jer je kuglu od 3 kg bacio na daljinu 10,87 metara, te se upisao u povijesne stranice  porečkog kluba kao jedan od rijetkih atletičara koji su osvojili dvije medalje na jednom natjecanju.

Državno pojedinačno prvenstvo održano je u Varaždinu, u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i tamošnjeg AK Sloboda, a natjecali su se kadeti, kadetkinje, mlađi kadeti i mlađe kadetkinje.

Riječ je o najmasovnijem od svih državnih prvenstava u kojem se natjecalo više od 1200 starteva, a porečki su Maksimusi nastupali s ukupno deset mladih atletičara, rekao je trener Miro Vranić koji je s Lukom bio na prijemu. Pritom je istaknuo i kako velike zasluge idu Lukinim roditeljima koji su s njime vježbali i trenirali za ovo natjecanje. Luka je rekao kako voli sve sportove, a želja mu je nastaviti i s kopljem, (naime s vortexom se trenira do 13 godina, nakon čega se treninzi nastavljaju s kopljem). Osim toga zanima ga i rukomet, te će najesen početi trenirati i ovaj sport.

Gradonačelnik je čestitao Luki  na iznimnom uspjehu te izrazio ponos cijele zajednice na ovakve iznimne rezultate. 

-Vaši nas rezultati nas jako vesele jer na najbolji mogući način promovirate sebe, grad i klub. Da bi se ostvarili ti rezultati treba puno odricanja, požrtvovnosti i ljubavi, koju mnogi od nas ne vide. Posebno mi je drago čuti za ovako važne uspjehe naših mladih sportaša i klubova, kao i želju za daljnjim nastavkom baljenja sporta, rekao je gradonačelnik.  

Foto Društvo invalida Poreč

POREČ: Humanitarni koncert za Društvo invalida – Prikupljeno više od 10 tisuća kuna

Djeca posjetila paleo farmu Remedy - Foto Općina Kaštelir-Labinci

Mali Kaštelirci uživaju u ljetnoj školi – Posjetili stari mlin i naučili kako se pravi med, a uskoro idu u Kontiju