in

Porečki USB briljirao na Plesomaniji: Osvojio dva Grand prixa i prvo mjesto

Foto USB Poreč

Udruga mladih Urbana subkulturna baza i Sportski plesni klub USB Poreč ostvarili su izvrsne rezultate na Plesomaniji – Županijskom natjecanju plesnih grupa u modernom plesu, održanom proteklog vikenda u prepunoj Sportskoj dvorani u Buzetu. Predstavili su se s četiri grupe plesačica i plesača te osvojili čak dva Grand prixa namijenjena najboljima od najboljih u pojedinoj kategoriji te jedno prvo mjesto. Time su potvrdili svoju konstantnu kvalitetu, marljiv rad i originalnost, nakon nedavnog uspješnog nastupa na bodovnom turniru u Delnicama pod okriljem Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

U 11. izdanju Plesomanije USB-ovci su briljirali među petstotinjak osnovaca i vrtićkih mališana iz dvanaest plesnih udruga, škola i plesnih institucija, koji su izveli ukupno 44 koreografije u osam kategorija. O najboljima je odlučivao žiri na čelu s koreografkinjom i plesnom pedagoginjom Vesnom Mimica, u čijem su sastavu bile plesačica, koreografkinja i kineziologinja Ivana Topolovac te plesačica, koreografkinja i sutkinja svjetskog natjecanja u plesu Marija Mrđenović Minarik.

Djevojčice i dječaci koji treniraju u USB-ovom naprednom Speed 3 programu nagrađeni su najprestižnijim peharom Grand prixa u kategoriji prvih i drugih razreda, istaknuvši se između čak 13 koreografija sa svojom Čudnovatom pričom čudnovatih bića. Jednak su uspjeh, ovjenčan Grand prixom, ostvarili njihovi klupski kolege iz trećih i četvrtih razreda s Coffee time-om, dok su učenici petih i šestih razreda okupljeni u grupi Speed 2 osvojili prvo mjesto i zlato za svoj uzrast sa „To more than I can be“. Puno je odricanja i redovnog vježbanja iza ovih ostvarenja kojima se USB-ovci neizmjerno vesele sa svojim trenericama i koreografkinjama Ivanom Domazet i Sarom Đukić. Velike pohvale zaslužuju i najmlađe Pahuljice koje su sjajno otplesale koreografiju “Šumske vile” s potpisom njihove trenerice Sarah Mršić. Svakako valja spomenuti dragocjen doprinos pomoćnih trenerica Lane Brčić i Emili Ritoša i volonterki Antee Đukić, Nike i Lane Brčić te Elene Todorović, koje prenose svoje znanje i ljubav za plesnu umjetnost na mlađe naraštaje i vode računa da prilikom odlaska na natjecanja sve prođe u redu.

U Buzetu su sve nastupe gromoglasnim aplauzima i navijanjem pratili roditelji, nonići i prijatelji kojima USB-ovci od srca zahvaljuju, kao i Gradu Poreču i sponzorima koji podržavaju njihov rad te organizatoru Plesomanije, Udruzi „Mali veliki mikrofon“ zajedno sa suorganizatorima – Pučkom otvorenom učilištu „Augustin Vivoda“ i Osnovnoj školi „Vazmoslav Gržalja“.

Završna priredba USB-a u dvorani Intersport

Plesna godina koja se bliži kraju za USB je bila doista jako uspješna, s priznanjima i nagradama osvojenim na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, kao i titulama državnih prvakinja. Višestruko nagrađivane koreografije te stečeno znanje i vještine plesačice i plesači će predstaviti u završnoj produkciji 4. lipnja u dvorani Intersport u Zelenoj Laguni.

Izvor USB

Cijelu fotogaleriju pgoledajte na našoj Facebook stranici na linku:

Foto Grad Poreč

Poreč dobio drugi urbani pčelinjak

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Potpisana nova Povelja o prijateljstvu i suradnji s još jednim talijanskim gradom