in

POREČ: U subotu paljenje prve adventske svijeće

Foto Grad Poreč - Paljenje adventske svijeće 2021.

Uoči prve adventske nedjelje, na Trgu slobode u Poreču u subotu, 26.studenog 2022 u 19 sati, održat će se kratka svečanost u povodu paljenja prve adventske svijeće. U organizaciji Adventa Poreč i porečke župe, sada već tradicionalno, ovo događanje obilježava adventske nedjelje, odbrojavajući dane do Božića. Okupljeni će svečanost proslaviti uz pjesmu i molitvu, te igrokaz „Adventske svijeće“.

Svijeće na adventskom vijencu simboliziraju četiri tjedna prije Božića, Došašće ili Advent, vrijeme pripreme za Isusov dolazak. Svake nedjelje pali se jedna svijeća. Prva svijeća zove se postilica ili prorokova svijeća – simbolizira nadu i iščekivanje. Druga svijeća je pomirilica ili betlehemska – označava mir. Treća svijeća je pastirska – slavi radost i veselje, a posljednja četvrta svijeća, koju će upaliti uoči Božića, jest svijeća anđela i donosi – ljubav.

Cijeli program ovogodišnjeg izdanja Adventa Poreč potražite na http://www.adventporec.com/ ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec  , dok je za iduću subotu najavljeno paljenje druge adventske svijeće.

Foto Istarska županija

Predstavljen najveći sportski događaj u Hrvatskoj u 2024. – Svjetsko atletsko prvenstvo u krosu u Medulinu i Puli WXC2024

Foto Tanja Kocijančić

Otvoren CROFISH u Poreču – Čekaju vas izlagači iz četiri države, degustacije, Kraljica mora, predavanja i sportski susreti