in

Razgovor: ROCCO ŽIKOVIĆ – Iz male Funtane u veliki Red Bull Salzburg. Talentirani nogometaš sigurnim koracima ide prema svom cilju

Rocco Žiković - Foto obiteljski album

Uoči utakmice Lige prvaka između Red Bull Salzburga i Dinama Zagreb, koja je održana srijedu navečer i u kojoj je austrijski klub pobijedio, iskoristili smo priliku za razgovor s Funtanjanom Roccom Žikovićem. Rocco je skoro dvije godine u Salzburgu i mlada je i perspektivna snaga u tom poznatom europskom klubu. Ta je utakmica za njega i njegov klub imala posebnu važnost. Uzvratna se igra u utorak u Zagrebu.

Rocco Žiković - Foto obiteljski album
Rocco Žiković – Foto obiteljski album

-21. siječnja 2023. napunit ću 18 godina. Tada će biti pune 2 godine da sam došao u Red Bull Salzburg. Upravo u ovo vrijeme prije dvije godine skaut RB Salzburga došao je u Funtani na razgovor s mojim tatom Igorom. Uvijek smo diskutirali o tome u koji bih klub mogao otići kako bi se mogao još bolje razvijati kao igrač. Klub Red Bull bio je među mojim favoritima. Tako, kada je stigao njihov skaut, nisam previše razmišljao, prisjeća se Rocco trenutka kada je odlučio napustiti dom.

Dodaje da je puno klubova u to doba razgovaralo s njegovim ocem. Bilo je puno ponuda za Rocca. No, otac ga s time nije htio opterećivati. Razgovarali su tek kada mu je Rocco izrazio želju za odlazak u Salzburg. Nakon toga pregovori su se nastavili i na kraju su uspješno okončani.

-U Salzburgu sam skoro dvije godine i mogu reći da je ovdje sve organizirano na najvišem mogućem nivou. Njemački jezik naučio sam u godinu dana. U međuvremenu na Medicinskoj školi u Puli završio sam tri razreda za smjer fizioterapeut. Imam svoj krug prijatelja i suigrača s kojima se svakodnevno družim, veli nam zadovoljno Rocco.

Još jedna lijepa novost – na dresu njegove ruke je kapetanska traka.

-Da, od ove sezone sam kapetan ekipe i to je za mene veliko priznanje i čast. Znači da klub vjeruje u mene i da dobro radim, kazao nam je mladi Funtanjan.

Što se tiče utakmice s Dinamom iz Zagreba veli da je stadion bio rasprodan, jer se u Salzburgu pomno prate i utakmice mlađih timova kluba. Njegov klub je uspješno savladao Dinamo u obje utakmice – i njegova mlada momčad i seniori na domaćem terenu ostvarili su pobjede.

Rocco Žiković - Foto obiteljski album
Rocco Žiković – Foto obiteljski album

No, daleko od kuće mu nije baš lako. Evo što još kaže:

-Fali mi obitelj, fali mi Funtana, ali imam svoj cilj i imam podršku od svih, zaključio je Rocco Žiković kojem želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem nastavku karijere.

Podsjetimo – Rocco je svoj transfer potpisao u siječnju 2021. Hrvatski mediji pisali su da se radi o povijesnom transferu za jednog, tada 16-godišnjeg igrača iz Hrvatske, koji je u tom momentu bio i kapetan U16 nogometne reprezentacije.

Kako je objavio u to vrijeme Jutarnji list, Rocco je ponikao iz pulskog kluba Istra 1961, kojemu je ovaj transfer donio 2,5 milijuna eura.

Foto Mx Park Palpam Facebook staza

TAR – U nedjelju se otvara Mx Park Palpam za sve ljubitelje motocross i enduro vožnje

Trg slobode u Poreču - Foto TZ

Poreč – Zatvaraju se parkirališta zbog biciklističke utrke Istria 300