in

VRSAR: Istarsko proljeće startalo prologom na aerodromu – U petak prva etapa POREČ – FUNTANA duga 153 km

Prolog u Vrsaru - Foto PR Istarsko proljeće

ČETVERODNEVNI TROFEJ ISTARSKOG PROLJEĆA ZAPOČEO BICIKLISTIČKIM PROLOGOM PO STAZI KOJU ĆE NATJECATELJI DUGO PAMTITI – PO PISTI VRSARSKOG AERODROMA

Slovenac Matevž Govekar uvjerljivo je  najbrži i najbolji biciklist pojedinačnog kronometra – bio je nepobjediv više od 2/3 današnjeg natjecanjaDrugo i trećeplasirani su Alex Baudin i Robin Froidevaux, obojica iz švicarskog tima Swiss Racing Academy

Prolog u Vrsaru - Foto PR Istarsko proljeće biciklist
Prolog u Vrsaru – Foto PR Istarsko proljeće

Jučer se u Zračnoj luci Vrsar/Crljenka održao prolog kao dio četverodnevne utrke – 18. Trofej istarskog proljeća/Istrian Spring Trophy. Pobjedu u pojedinačnom kronometru, ukupne duljine 1.500 metara, odnio je Slovenac iz austrijskog Tirol KTM Cycling Teama, Matevž Govekar s vremenom od 1:49:70! Govekar nije krio zadovoljstvo i radost:- Ova je sezona za naš tim počela odlično. Očigledno je da mi je ova današnja “aerodromska staza” odgovarala, kazao je Govekar, inače drugoplasirani natjecatelj prije nekoliko dana održanog Poreč Trophyja.

Odmah za njim, s manje od sekunde razlike, na drugom i trećem mjestu našli su se predstavnici švicarskog tima Swiss Racing Academy: Alex Baudin (1:50:24) i Robin Froidevaux (1:50:28). Obojica izuzetno zadovoljni, a posebno Baudin koji, priznao je, nije očekivao ovakav rezultat.

Za sve natjecatelje jučerašnji je prolog bio posebno zanimljiv jer se vozio po pisti osunačnog vrsarskog aerodroma pa su posebnu kulisu činili i stari zrakoplovi smješteni u Aeroparku Vrsar.

Na svečanosti proglašenja današnjim se pobjednicima pridružila i direktorica Turističke zajednice Vrsar Klara Trošt Lesić koja je, također, uživala u vrhunskim biciklističkim prizorima po avionskoj pisti.

Današnja prva etapa Trofeja Istarsko proljeće starta u 11 sati ispred hotela Parentium u Zelenoj laguni, a vozit će se dalje trasom: Varvari – Kukci – Labinci – Vižinada – Tićan – Baderna – Tinjan – Rogovići – Žminj – Barban – Vodnjan – Svetvinčenat – Žminj – Kanfanar – Sošići – vrh Lima – Vrsar s ciljem u Funtani (ispred Dinoparka) oko 14.30. Dionica koja će se voziti duga je 153 kilometara.

Subota 12. ožujka: etapa utrke (tzv. kraljevska etapa s usponom Oprtalj), Novigrad – Motovun, start u 11 sati u Novigradu, cilj oko 14.30 sati u Motovunu

Nedjelja, 13. ožujka: etapa utrke, Pazin – Umag, start u 11 sati u Pazinu, cilj oko 14 sati u Umagu

Foto Mario Stiehl – Utrka Istarsko proljeće PR

županijska skupština miletić

Miletić: U Istri je situacija s bespravnom gradnjom najgora

David i Lucia - Foto Umjetnička škola Poreč

Porečki harmonikaši David Pršurić i Lucia Janko izvrsni na 60. hrvatskom natjecanju u Karlovcu