in

VRSAR: Više od 250 sudionika na Lim Bay Challenge Sunny Winter Trail utrci i konvenciji

Istra je i ove zime u Vrsar ponovno privukla više od 250 zaljubljenika u outdoor sportove iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije. Naime, proteklog je vikenda održano još jedno zimsko izdanje utrke Lim Bay Challenge Sunny Winter Trail gdje su natjecatelji, trčeći nekoliko različitih staza, uživali u prirodnim ljepotama Limskog kanala i zaleđa Vrsara.

Pobjednik u utrci Sunny bio je Simon Strnad iz Slovenije koji je stazu dugu 30 km s 800 m uspona te 950 m spusta, okarakteriziranu kao hardcore trail, uspio istrčati za 02:53:54. Istog dana, u subotu 7. prosinca, održana je i rekreativna Fun&Run utrka na stazi dugoj 10 km sa 150 m visinske razlike te se u toj kategoriji najboljim pokazao Mark Bogataj iz Slovenije. Cilj za obje utrke bilo je turističko naselje Belvedere u kojem se održalo i proglašenje pobjednika.

U utrci Urban, na stazi dužine 14 km s 220 m visinske razlike, odnosno soft trail varijanti, pobjedu je odnio Matija Lisec s najboljim vremenom od 01:00:49. Istog je dana za najmlađe ljubitelje traila, djecu do 14 godina, organizirana i Kids Trail Run utrka na kojoj je sudjelovalo 60 djece. 

Uz pobjednike pojedinačnih utrka, proglašeni su i pobjednici cjelokupnog weekend eventa. Naime, cijeli se trail event bodovao etapno te su zbrojena vremena postignuta na utrkama Sunny i Urban.

Tako je prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio Simon Strnad s najkraćim vremenom od 3:59:49, a u ženskoj Ines Jozić s vremenom od 4:31:14.

Istog se vikenda održala i druga po redu hrvatska outdoor konvencija čija je glavna tema bila sportsko penjanje i alpinizam. Sudionici su tom prilikom od mnogobrojnih regionalnih stručnjaka, među kojima je bila i članica prve Hrvatske ženske ekspedicije na Mount Everest Vedrana Simičević, mogli čuti različita iskustva i korisne savjete, a posebno zanimanje sudionika izazvao je okrugli stol na kojem se raspravljalo o penjanju u prirodi i u dvorani.

Glavni organizatori, SD Trickeri u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Vrsar i hotelskom kompanijom Maistra, svim su sudionicima pružili nezaboravan adrenalinski doživljaj, a već su započeli i s pripremama za novo izdanje ove popularne trail utrke koja iz godine u godinu privlači sve više zaljubljenika u outdoor.

NOVIGRAD: Erik Ičin osvojio prve bodove na regionalnoj rang listi

Uspjeh porečkih plivača na međunarodnom 4. Kantrida Kupu – Medalje za Tomu Popovića i Gabriela Romea Cvitka