in

Započela suradnja između talijanskog Udinese Academy i Škole nogometa Novigrad – Dajla. Potpisana dvogodišnja suradnja

Počinje suradnja novigradskog nogometa s klubom Udinese

U prepunoj kongresnoj dvorani hotela Aminess Maestral održana je jučer prezentacija dogovorene sportske suradnje između Udinese Academy i Škole nogometa Novigrad – Dajla. Događaju su prisustvovali i brojni polaznici novigradske nogometne škole, mališani različitih uzrasta u pratnji roditelja. Uvodno su prisutne pozdravili domaćin Matko Branković, PR menadžer iz tvrtke Aminess Hotels & Campsites, Gordan Vrcelj, predsjednik Škole nogometa Novigrad – Dajla te direktorica Turističke zajednice Novigrada Vesna Ferenac.

Počinje suradnja novigradskog nogometa s klubom Udinese
Počinje suradnja novigradskog nogometa s klubom Udinese

O samom konceptu suradnje i principu rada Udinese Academy govorio je Alec Bolla, voditelj i osnivač akademije, poznati talijanski vezni igrač koji je igrao u ekipi uz legendarnog talijanskog golmana Gigija Buffona te je zaslužan za vodeće  uspjehe Udinesea. Svojim je vizijom igre i vještinom postizanja golova osigurao klubu višestruke plasmane u talijanskoj ligi Serie A te nezaboravan niz uspjeha u UEFA Europskoj ligi.

Počinje suradnja novigradskog nogometa s klubom Udinese
Počinje suradnja novigradskog nogometa s klubom Udinese

Vrlo slikovito i sugestivno, Bolla je objasnio oblik suradnje između novigradskog kluba i njegove akademije. Započinje se s radom na jesen, a surađuje se s novigradskim trenerskim kadrom putem webinara i na terenu, na kojem se usavršavaju po najnovijim nogometnim metodama. Istodobno, treniraju i male polaznike akademije te se vrši odabir selekcije s najtalentiranijima. Njima se omogućava odmjeravanje snaga u Udinama s talijanskim vršnjacima. Najinteresantnija  dobna skupina za treniranje je ona iz generacije rođenih 2010./11. godine, ali prate i rad mlađih te nešto starijih od navedene skupine. Na taj način prepoznaju i ostale mlade talente.

Usklik oduševljenja prolomio s dvoranom nakon što je Bolla malim nogometašima priopćio da je polaznicima akademije omogućeno praćenje nogometnih utakmica Udinesea Calcio na stadionu – Dacia Areni – gratis!

Zaključno je istaknuo da je primarni cilj akademije otkriti i pružiti priliku novim nogometnim potencijalima, te im se posebnim metodama posvetiti, a najboljima se otvaraju i vrata nogometnog kluba Udine. Međutim, kroz edukaciju u akademiji čitavo vrijeme ističu značaj ljudske komponente i naglasak stavljaju na razvoj pojedinca odgovornog za rad i život u zajednici. Posebnu važnost daju brizi o tjelesnom i psihološkom zdravlju te prehrani.

„Djeca moraju slijediti svoje snove, ali nemojte im stvarati lažne iluzije,“ kazao je Bolla obrativši se roditeljima, zahvalan na nesebičnoj podršci koju pružaju svojim mališanima.

Ovaj sportski projekt suradnje s Udinese Academy koja broji više od 50 podružnica u Italiji te četiri u Europi s ukupno 20.000 članova podržali su Grad Novigrad i Turistička zajednica Novigrada.

Puno medalja za porečke gimnastičarke – Idu na državno prvenstvo

Pokretna izložba “Blago jadranskog podmorja” stiže u Poreč, Pulu i Umag