in

Od 1. svibnja niže boravišne pristojbe

Ministrica Brnjac - Foto HTZ

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac najavila je u Dubrovniku izmjenu pravilnika o boravišnoj pristojbi kojom će se ona već od 1. svibnja smanjiti, s obzirom na tešku situaciju u turizmu zbog pandemije koronavirusa.

Brnjac je izvijestila da je ministarstvo od regionalnih turističkih zajednicama zatražilo da se izjasne za koliko žele smanjiti boravišnu pristojbu.

“Dobili smo konkretne prijedloge za hotele i kampove i sve ćemo ih prihvatiti izmjenama pravilnika. Na primjer, s 20 na 10 kuna u Dubrovniku. Ne kasnimo i sve će biti spremno za sezonu”, rekla je Brnjac.

Ona se u Dubrovniku sastala s predstavnicima lokalnog turističkog sektora, a naglasak je bio na osiguranju uvjeta u pripremi glavne turističke sezone.

“Glavni preduvjet za sezonu je da budemo ‘zeleni’, sigurna destinacija, čime šaljemo poruku emitivnim tržištima. Najvažnije je cijepiti turističke djelatnike i osigurati dodatne punktove za antigensko testiranje, a htjeli smo i potaknuti sektor na oznaku ‘Stay Safe in Croatia’, odnosno poštivanje epidemioloških mjera”, rekla je Brnjac .

Napomenula je kako je informacija o cijepljenju turističkih djelatnika dobro prihvaćena na emitivnim tržištima.

Najavila je skorašnji dogovor o uvjetima i standardima za goste s brodova na kružnim putovanjima, piše Privredni.hr.

Žminjski rićini – naušnice s pričom čiji se originali čuvaju u muzeju

VRSAR: Arheolozi nastavljaju s radom na gradini Mukaba u sklopu projekta ArchaeoCulToura