in

Poreč će dobiti restoran s tri Michelinove zvjezdice zahvaljujući svjetski poznatoj obitelji

Foto Valamar - Restoran na otoku Sv. Nikola

Valamar je sklopio dugoročnu suradnju sa svjetski poznatom talijanskom obitelji Cerea, nositeljima čak 3 Michelin zvjezdice, koja će podići međunarodnu prepoznatljivost Istre i Hrvatske na razinu svjetski prepoznate gastronomske turističke destinacije. Prvi čin suradnje je otvaranje restorana Miramare by Fratelli Cerea u Valamar Collection Isabella Resortu na otoku Sveti Nikola kraj Poreča.

Ovosezonsko otvorenje Miramare by Fratelli Cerea će hrvatskoj i istarskoj gastro sceni donijeti novu dimenziju. U ponudi Miramare by Fratelli Cerea restorana bit će jela klasične mediteranske i talijanske kuhinje, koja uključuju i nekoliko signature jela iz čuvenog restorana Da Vittorio okrunjenog s 3 Michelin zvjezdice, a zatim i posebno kreiran degustacijski meni. Suradnja s obitelji Cerea podrazumijeva i višemjesečne treninge za Valamarove kuhare, voditelje restorana, sommeliere i druge djelatnike restorana u Hrvatskoj i Italiji u restoranima obitelji Cerea, u čemu će svakako sudjelovati tim restorana Miramare, ali i brojni drugi specijalisti hrane i pića u Valamaru.

Foto Valamar - Braća Cerea
Foto Valamar – Braća Cerea

-Braća Enrico „Chicco“ i Roberto “Bobo“ Cerea, jedni su od najutjecajnijih europskih chefova, čije su Michelinove zvjezdice napravile iznimno mnogo za talijansko područje Bergamo, kao i za sve druge destinacije u kojima su otvorili svoje restorane. Bobo je prošle godine u našem restoranu Spinnaker na porečkoj rivi napravio pravi gastro spektakl, stoga smo uvjereni kako ovo nije samo dugoročno strateški bitan potez za Valamar, već i za hrvatski turizami”, izjavio je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

Obitelj Cerea njeguje kulinarsku tradiciju staru više od 55 godina kada su otvorili svoj prvi restoran u Bergamu nakon čega u godinama koje slijede otvaraju još nekoliko, uključujući u St. Moritzu i Kini. Da Vittorio je jedan od rijetkih talijanskih restorana s čuvene tri Michelinove zvjezdice i među najuglednijim je restoranima u gastronomski vrlo potkovanoj Italiji.

„Vrlo smo sretni što smo započeli suradnju s Valamarom, jer Hrvatska je zemlja bliska našim srcima i s velikim gastronomskim potencijalom. Želimo razviti koncept kuhinje koji naglašava mediteransku sirovinu koja dolazi iz ove zemlje i mora kroz sinergiju koju smo izgradili. Topla i hladna predjela, glavna jela i deserti bit će obilježje zajedništva recepata naše talijanske tradicije i lokalnih proizvoda. Budući da je restoran uz more, imat će pretežno morski jelovnik, ali i neka specifična jela na bazi mesa i povrća. Imat ćemo i poseban kutak za naše specijalne pizze, napoletanu, romanu i pizzu na pari. Posebnu pažnju posvećujemo usluzi, vinskom podrumu i gostoprimstvu kao ključnim elementima koji će uzdići restoran Miramare na prepoznatljivu razinu koju potpisuje naša obitelj“, izjavila je obitelj Cerea.

Ova suradnja ostvaruje se upravo u godini u kojoj Valamar, vodeća hrvatska turistička kompanija, obilježava 70 godina postojanja, priopćeno je iz hotelijerske tvrtke Valamar Riviere.

Foto Arhiv obitelji Rossi

VIŽINADA: Velike novosti u obitelji Rossi – Prva su hrvatska vinarija s heliodromom, a svjetsku promociju donio im je BMW

NOVIGRAD: Premijera predstave „Una fameia de mati“ u Zajednici Talijana