in

Poreč ostvario milijunto noćenje na isti dan kao i lani

Foto TZ Poreč - Decumanus Poreč

Prema najnovijim podacima iz sustava eVisitor, Poreč je s danom 26.6.2024. ostvario magičnu brojku od milijun turističkih noćenja, što se poklapa s rezultatom iz istog dana protekle godine. Ovi turistički rezultati jasno potvrđuje stabilnost turističke ponude u gradu Poreču.

Od početka 2024. godine pa do 26.6., na području Turističke zajednice grada Poreča ostvareno je ukupno 1.011.931 noćenja i 234.897 dolazaka, što predstavlja identičan rezultat kao i 2023. godine. 

Najzastupljeniji su tradicionalno gosti iz Njemačke s ostvarenih 254.968 noćenja, što predstavlja smanjenje od 15% u odnosu na prethodnu godinu, dok su gosti iz Austrije s 222.775 noćenja zadržali na prošlogodišnjem nivou. Značajan rast bilježe gosti iz Slovenije s 88.174 noćenja, što predstavlja povećanje od 17%, dok su gosti iz Hrvatske ostvarili 94.216 noćenja, također sa porastom od 3%. Pad od 9% ostvarili su  gosti iz Italije sa 52.216 noćenja. 

U segmentu smještaja, najviše noćenja ostvareno je u hotelskom smještaju s povećanjem od 3%, dok je u objektima u domaćinstvu zabilježen pad od 12%. Kampovi su na prošlogodišnjim brojkama, dok nekomercijalni smještaj  bilježi pad od 3%. 

Trenutno je u Poreču više od 20.000 gostiju.

Poreč nastavlja s unapređenjem turističke ponude kako bi svaki gost doživio nezaboravno iskustvo tijekom svog boravka. Ovaj rezultat dodatno motivira sve dionike da nastave s razvojem turizma i promicanjem Poreča kao destinacije vrhunske kvalitete. 

Poseban fokus stavlja se na cjelogodišnji turizam, kako bi turističke brojke tijekom cijele godine bile stabilne i za destinaciju održive, u čemu velikim udjelom pomažu brojne sportske manifestacije, koje Poreč može ugostiti zahvaljujući svojoj infrastrukturi.

U narednom razdoblju važno je nastaviti s promocijom Poreča na emitivnim tržištima, prilagođavati turističku ponudu preferencijama naših gostiju te organizacijom evenata koji mogu biti motivom dolaska te utjecati na stabilnost turističkog prometa.“ – istaknuo je direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik

Foto Grad Novigrad

Novigrad prvi u Istri: Evo koji se podaci za poljoprivrednike očituju s agrometeoroloških stanica

Foto Grad Novigrad kombi gratis prijevoz

NOVO U NOVIGRADU: Besplatnim prijevozom od dvorane do Mandrača