in

POREČ: Prijavite se na biciklijadu povodom Svjetskog dana turizma

Foto TZ Poreč

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. rujna. To je datum kad se na sjevernoj hemisferi glavna turistička sezona bliži kraju, na južnoj počinje, a ove godine održava se pod motom „RETHINKING TOU-RISM / PROMIŠLJAJMO TURIZAM“. Tim povodom, Turistička zajednica grada Poreča pripremila je u SUBOTU 1. LISTOPADA prigodan program namijenjen Porečanima te gostima.

Biciklijada „Poreč MTB Tour“Za one aktivnijeg duha koji se rado druže sa svojim ljubimcima na dva kotača, Turistička zajednica grada Poreča u suradnji s Biciklističkim klubom Poreč organizira besplatnu biciklijadu „Poreč MTB Tour“ u pratnji vodiča. Prilika je to da građani i posjetitelji upoznaju zanimljivu okolicu Poreča. 

Okupljanje: Uvala Peškera Prijave: 9:00 – 9:20 h Polazak: 9:30 h Dužina rute: 20 km Povratak: 12:00 h, Trg Slobode Trajanje ture: 2 – 2,5 h

Napomene: o Rezervacija je obavezna putem online prijavnice. LINK NA PRIJAVNICU o Sudjelovanje na biciklijadi je dobrovoljno, a svi prijavljeni sudionici voze na vlastitu odgo-vornost. o Svi sudionici biciklijade dužni su se strogo pridržavati svih prometnih propisa, voziti isključi-vo desnom stranom ceste i strogo se pridržavati svih uputa redara i organizatora biciklijade. o Za sve osobe mlađe od 16 godina nošenje zaštitne kacige tokom cijele biciklijade je obavez-no. Bez zaštitne kacige neće moći startati niti sudjelovati na biciklijadi. o Nošenje kacige preporučuje se i ostalim sudionicima biciklijade. o Djeca od navršenih 9 do nenavršenih 14 godina mogu sudjelovati na biciklijadi samo u prat-nji osobe koja je navršila 16 godina. o Djeca mlađa od 9 godina mogu sudjelovati na biciklijadi jedino uz prisustvo roditelja, a djeca mlađa od 6 godina ne mogu samostalno sudjelovati na biciklijadi, osim ako ih na svom bicik-lu ne vozi roditelj. o Potrebno je znati voziti bicikl i imati osnovnu kondiciju za prijeći 20-ak km. o Vodič ima pravo izmijeniti rutu ovisno o vremenskim uvjetima i kondiciji sudionika. o U slučaju lošeg vremena (kiše) biciklijada se otkazuje. o Biciklijada nije natjecateljskog karaktera.Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona +385 (0)98 506 820.Po povratku na cilj, sudionici biciklijade i hodanja susrest će se na Trgu Slobode te odraditi zajedničko vježbanje i istezanje, nakon čega je predviđena besplatna marenda za sve sudionike te glazbeni program.

Trajanje: 2,5 h

Termin:
U subotu 01.10.
9:30 – 12:00

Cijena: Besplatno

Foto TZ Vižinada - Rekreativni biciklistički maraton Parenzana

VIŽINADA – U nedjelju Parenzana – rekreativna biciklijada ima novi termin nakon odgode

Sjednica Općinskog vijeća Vižinade - Foto Slavko Ledić

VIŽINADA – Povećane stipendije, novo zapošljavanje u vrtiću i natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta