in

VIŽINADA – U nedjelju Parenzana – rekreativna biciklijada ima novi termin nakon odgode

Foto TZ Vižinada - Rekreativni biciklistički maraton Parenzana

Novi termin održavanja 25.  Rekreativnog biciklističkog maratona Parenzana je u nedjelju 2. listopada s početkom u 10 sati, javljaju iz Turističke zajednice Vižinade.

Okupljanje je na glavnom trgu u Vižinadi. Ruta vodi kroz netaknutu prirodu  duž trase Parenzane kroz Karojbu, Motovun, Istarske toplice, Livade i Ponte Porton te natrag u Vižinadu, u ukupnoj duljini od 46 kilometara, po asfaltiranoj cesti. Prije nego starta maraton, u 9.30 sati kreće i mini Parenzana na kojoj će svoje umijeće bicikliranja pokazati mališani iz Dječjeg vrtića Vižinada.

Volite li hodanje više od bicikliranja, razveselit će vas deset kilometara duga tura pješačenja sa startom u 10.15 sati, također na glavnom trgu u Vižinadi. Nakon rekreacije svi rekreativci će se družiti na zajedničkom ručku i dodjeli nagrada uz zabavni program za koji će se pobrinuti Malvazija band.

Prijave će biti otvorene na dan maratona od 7.00 do 9.00 sati u školskoj sportskoj dvorani u Vižinadi. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 70 kuna po osobi, a uključuje majicu, medalju, vodu, okrjepu i obrok. Djeca do 10 godina ne plaćaju kotizaciju, dok ujedno sva djeca mlađa od 14 godina moraju imaju suglasnost roditelja ili staratelja za sudjelovanje u maratonu ili osiguranu pratnju odrasle osobe. Za mlađe od 16 godina obavezno je korištenje zaštitne kacige.

Svima koji su se prijavili i uplatili kotizacije za prethodni termin 25. rujna kad su morali odgoditi događanje, prijave će vrijediti i ove nedjelje 2. listopada. Oni koji su sve platili, a nekim slučajem neće moći sudjelovati na događanju u novom terminu, povrat novca uplaćenog za kotizacije mogu zatražiti putem maila info@tz-vizinada.hr.

-Ne propustite ovo fantastično rekreativno događanje koje znatno obogaćuje turističku ponudu i nakon ljetne sezone te promiče vrijednosti prirodnih ljepota i Vižinade kao sve popularnije turističke destinacije u unutrašnjosti Istarskog poluotoka, poručuju iz TZ-a.

Foto PU istarska - ilustracija mup

Pijan skrivio sudar – Honda udarila u ogradu i završila na boku

Foto TZ Poreč

POREČ: Prijavite se na biciklijadu povodom Svjetskog dana turizma