in

Porečka proslava SVJETSKOG DANA TURIZMA – Najljepše okućnice, balkone i prostore imaju MO Varvari, Irena Bugarin Komin, Jolanda Božac i Mira Vrščak

Danas, 28. rujna, na glavnom gradskom trgu Turistička zajednica Poreča pripremila je poseban program za svoje građane i posjetitelje povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma. Bilo je doista svega – od jutra je otvorena smotra istarskih autohtonih proizvoda u organizaciji Domaće web tržnice, ponuđena je i besplatna marenda, a za glazbenu animaciju bili su zaduženi Baredinosauri koji su zabavljali sve prisutne od 11 do 13 sati, dok je Summertime Acoustic nastavio zabavljati goste sve do 15 sati.

Dodjela nagrada „Dodir leptira“

U sklopu ove proslave TZ je dodijelio priznanja i nagrade ovogodišnjim pobjednicima akcije „Dodir leptira“. Nagrađeni su najuređeniji mjesni odbor i poslovni prostor, te najljepša okućnica i balkon. Priznanja i nagrade ovogodišnjim dobitnicima uručili su gradonačelnik Loris Peršurić i direktor TZ-a Nenad Velenik.

Dobitnici natječaja „Dodir leptira“ po kategorijama su:

  • Najuređeniji mjesni odbor – MO VARVARI
  • Najuređenija okućnica – IRENA BUGARIN KOMIN
  • Najljepši balkon – JOLANDA BOŽAC
  • Najuređeniji poslovni prostor – MIRA VRŠČAK

tko je želio, popodne je mogao krenuti na besplatno edukativno razgledavanje grada u pratnji vodiča.  Cilj akcije je edukacija građana o gradu Poreču kroz intrigantne priče profesionalnih vodiča.

-Ovom proslavom željeli smo  svim svojim stanovnicima i turističkim djelatnicima čestitati Svjetski dan turizma, te se zahvaliti na suradnji, jer su upravo oni svojim gostoprimstvom, ljubaznošću i osmijehom omogućili da i ove turističke sezone ostvarimo odlične turističke rezultate, poručio je Velenik.

Inače, dodao je Velenik, Poreč je od početka godine pa do danas posjetilo više od 531 tisuću gostiju, odnosno 4 posto više nego prošle godine, koji su realizirali magičnu brojku od 3,27 milijuna noćenja što predstavlja povećanje od  2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

KAŠTELIR: SVJETSKI DAN TURIZMA uz dječju kreativnost, domaću hranu, slikanje crnim vinom i dašak prošlosti u bogatoj etnografskoj zbirci

WINE&WALK: NOVIGRADSKA šetnja s čašom u ruci privukla više od 550 ljubitelja prirode i istarske dobre kapljice