in

Pula i Medulin u reportaži novog broja talijanskog Camperlifea

Foto HTZ

U novom broju specijaliziranog talijanskog mjesečnika Camperlife objavljena je reportaža za road trip putovanje po Istri pod nazivom „Putovanje iz snova: Istra u plavetnilu“, izvijestila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji.

Foto HTZ
Foto HTZ

Riječ je o reportaži koja opisuje bogato prirodno nasljeđe južne Istre, odnosno naglasak je na Puli, gradu za kojeg se u reportaži ističe da ga krasi tri tisuće godina duga povijest te koji je nadaleko prepoznat po najvažnijem rimskom lokalitetu u Hrvatskoj – pulskoj Areni. Također se ističe kako grad Pulu krasi i prekrasna obala te blizina Brijuna i mnogih uvala u mjestima venecijanskog stila. Tu je i Medulin za kojeg se ističe njegova prekrasna rivijera koja predstavlja jedno od najzaštićenijih i najrazvedenijih obalnih područja u Istri gdje se nalazi i Rt Kamenjak te svjetionik Marlera. Od mnogih prirodnih ljepota posebno su istaknute plaže od kojih je istaknuta ona najpoznatija – plaža Bijeca, koja se blago spušta u more i koja ima brojne sadržaje što je čini savršenom za obitelji s malom djecom.

Autori reportaže ističu kako je ovaj dio Istre najljepši upravo zahvaljujući svom zemljopisnom položaju i prirodnim bogatstvima te da se može posjetiti tijekom cijele godine. Mjesečnik Camperlife i njegovo digitalno izdanje prati više od 250.000 čitatelja.

Dodajmo kako su Talijani, prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj ostvarili oko 165.000 dolazaka i više od 475.000 noćenja što u odnosu na lani predstavlja rast od 352% u dolascima i 249% u noćenjima, dok su od toga u Istri ostvarili više od 240.000 noćenja.

Izvor HTZ

Foto Hrvatski boćarski savez - Boćari iz Funtane

Boćari Funtane pobijedili porečkog prvoligaša i osvojili KUP POREŠTINE

Foto Aquacolors Poreč - Magicone

AQUACOLORS POREČ – 13 adrenalinskih atrakcija, bazeni, Crocodile Bay i još puno toga čeka vas svaki dan