in

Razvoj cikloturizma: Predstavljen letak za sigurnu vožnju biciklista i podijeljene BIKE&BED tablice

Nedavno je u Motovunu održana koordinacija razvoja Istra Bike proizvoda u sklopu koje je predstavljen „Letak i plakat za sigurnost cestovnog biciklizma“ koji služi poboljšanju sigurnosti biciklista na cesti. K tome, kako je priopćeno iz Istarske razvojne turističke agencije, održana je i podjela Bike&Bed rješenja i tablica.

Predstavljen je „Letak i plakat za sigurnost cestovnog biciklizma“, izrađen u suradnji s Policijskom upravom istarskom, koji će biti distribuiran na info punktovima svih lokalnih turističkih zajednica te hotelijera koji su uključeni u financiranje razvoja bike proizvoda, a sastoji se od uputa za sigurnu vožnju biciklom, načina na koji možete zaštiti sebe i druge u prometu, načine prevencije krađe bicikla te karte na kojoj se nalaze najopasnije cestovne dionice za bicikliste u Istri i alternativne pravce zaobilaženja.

Predstavljanje letka i plakata vodio je Martin Čotar, voditelj Bike&Outdoor odjela unutar IRTA-e, dok je riječ dobrodošlice uputila Slavica Tobok Kandić, direktorica IRTA-e.

Osim toga, održana je svečana podjela Bike&Bed rješenja i tabli, privatnim iznajmljivačima (12)  koji su ove godine zadovoljili sve kriterije kako bi postali Bike&Bed objekti, i to redom Ville Grotta, Dvor Strica Grge, Villa Beram, hotel Premantura Resort, Valamar Collection Girandella Resort, Apartman Nina, Jistra Adventure Apartment, Apartments Dama, Green Garden Apartments, Vintage Garden Apartments, Apartments Gamboc i Cassa dei Farfui.  

Bike&Bed rješenja i table novim je objektima uručila Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije te svima zaželjela puno uspjeha u promicanju podizanja kvalitete u razvoju cikloturizma Istre kao turističke  destinacijete ih nazvala ambasadorima.  

InačeIstra Bike&Bed je sustav smještajnih objekata specijaliziranih za prihvat cikloturista, u kojem se nalazi 145 objekata koji su svrstani u sljedeće kategorije: Istra Bike&Bed (manji privatni objekti poput apartmana ili kuća za odmor), Boutique Bike hotels (mali obiteljski hoteli), Bike hotels (hoteli s velikim smještajnim kapacitetima i cijelim nizom usluga koje pružaju svojim gostima).

Razvoj cikloturizma u Istarskoj županiji već je dugi niz godina od strateške važnosti za dionike cjelokupne destinacije koje čine Turistička zajednica Istarske županije, Upravni odjel za turizam Istarske županije, velike hotelske kompanije i lokalne turističke zajednice, a koji se sustavno koordinira od 2014. godine u sklopu Bike&Outdoor odjela pri Istarskoj razvojnoj turističkoj agenciji.

Radnici teško stradali na gradilištima u Krasici, Medulinu i Raši

Istramet: Stižu 2 dana s još više kiše, ali i s pijavicama i tučom