in

TZ usvojio program rada – Dogodine još više noćenja i Vižinada Experience Card

Vižinada Experience Card

Ovog je tjedna zasjedala je Skupština Turističke zajednice Vižinada koju je otvorio i vodio njen predsjednik Marko Ferenac. Na skupštini su usvojene izmjene i dopune financijskog plana za 2019. godinu, te godišnji program rada i financijski plan za 2020. godinu.

Turistička zajednica, kako je priopćeno iz njenog ureda, iz godine u godinu ostvaruje poraste u broju ostvarenih dolazaka i noćenja, ali i u pogledu otvaranja novih smještajnih objekata i dodatnih smještajnih jedinica, što vodi do  stvaranja dodatne turističke ponude što zahtjeva dodatna ulaganja i resurse.

Ukupni plan za iduću godinu iznosi 640 tisuća kuna te uključuje razne aktivnosti od unaprjeđenja i razvoja turističkih proizvoda kao što su biciklističke i pješačke staze, smeđa signalizacija i projekt Vižinada experience card do organizacije manifestacija i provođenja promotivnih i drugih aktivnosti predviđenih programom rada, priopćili su iz TZ-a.

Ciljevi koje TZ planira ostvariti u 2020. godini su:

  • povećanje turističkog prometa od 5%,
  • pozicioniranje sadržaja koji mogu biti motivom dolaska u pred i posezoni
  • obogaćivanje sadržaja u glavnoj sezoni
  • unaprjeđenje smeđe signalizacije
  • razvoj novih proizvoda kroz Vižinada experience card (povezivanje iznajmljivača s proizvođačima i ponuditeljima usluga kroz jedinstvenu ponudu čime se potiče lokalna potrošnja)
  • snažnija promocija destinacije kroz razne marketinške kanale i
  • razvoj Centra za posjetitelje Maraston kao dodatnog turističkog sadržaja

VIŠNJAN: Korado Korlević dobio svjetsku nagradu od skoro 11.000 dolara zbog obrane Zemlje od asteroida

PUNO INVESTICIJA U 2020.: VRSAR usvojio proračun od 55,4 milijuna kuna – od nacionalnih i EU fondova stiže 18,1 milijun kuna