in

TZO TAR-VABRIGA ima nove suvenire: ProfumaTorre i simpatični magneti za uspomenu na godišnji odmor

Sanja Žužić i Meri Prenc u La Botegi s novim suvenirima

Turistička zajednica općine Tar-Vabriga predstavila je nove, autohtone suvenire koje će gosti moći kupiti za poklon ili uspomenu s godišnjeg odmora. ProfumaTorre naziv je tipičnih mirisa Tara i Vabrige, kao zgodna igra riječima. Profumo na talijanskom jeziku, naime, znači miris. U lijepo oblikovanoj kutiji naći ćete tako ulje od eteričnih biljaka za osvježavanje prostora sa štapićima. Miris igra važnu ulogu u uspomenama, a kako je posjet Taru do sada ponajviše bio obilježen okusima maslinovog ulja, vina, ribe i sira, TZO je odlučila mještanima i gostima dati i olfaktivni doživljaj. Bilo to u vlastitom domu ili u apartmanu, čime iznajmljivači mogu na originalan način dočekati svoje goste. To je koktel eteričnih ulja lavande, čempresa, limuna i mente, a može se kupiti u trgovini La Botega, u samom centru Tara, na adresi Istarska 15 po promotivnoj cijeni od 20 eura. Sve to osmišljeno je u suradnji s tvrtkom Svijet biljaka d.o.o. iz Vodnjana, tako da će gost ponijeti kući pravi hrvatski proizvod.

Magnetići - Foto Tanja Kocijančić
Magnetići – Foto Tanja Kocijančić

A tako je i sa simpatičnim magnetima, koji se uvijek rado kupuju na putovanjima. Svi imaju tipične motive ove općine, a imat će i simboličnu cijenu. Mogu se također kupiti u trgovini La Botega.

TZ je i za magnetiće angažirala domaće snage, konkretno bračni par, umjetnike iz Tara koji imaju obrt za izradu unikatne keramike Total Art. Pogledajte motive maslina, kule, ribe i našeg Poluotoka, pa odlučite koji vam se najviše sviđa.

Kreiranje autohtonih suvenira ima niz prednosti za turističko mjesto. Osim što odražavaju autentičnost i duh lokalne kulture, pružaju posjetiteljima jedinstven doživljaj, ali i doprinose lokalnoj ekonomiji, podržavajući lokalne tvrtke i male obrtnike.

ProfumaTorre - Snimila Meri Prenc
ProfumaTorre – Snimila Meri Prenc

-Suveniri su lijep način za promociju i stvaranje prepoznatljivosti naše općine, čime se privlači i pažnja novih turista. Konačno, takvi suveniri potiču održiv turizam, jer potiču svijest o važnosti očuvanja kulturnog nasljeđa i tradicija, komentirala je direktorica TZO-a Sanja Žužić.

ProfumaTorre la botega suveniri butiga trgovina - Snimila Meri Prenc
LA Botega – Snimila Meri Prenc
ProfumaTorre - Snimila Meri Prenc
Suvenir ProfumaTorre – Snimila Meri Prenc

Foto TZ Marčana - Primotajo Blues Band

Vikend u Istri: U Raklju koncert Primotajo Blues Banda i projekcija filma “Hotel Pula”

Foto TZ Poreč - Manuel Paljuh - Coldplay Tribute Band u Poreču 2023

Coldplay Tribute Band u Poreču priredio spektakl. U petak Pjat na molu, u nedjelju dječja predstava