in

Valamar Riviera sedmi put ima dionicu godine

Dionica porečke Valamar Riviere danas je sedmi put za redom proglašena Dionicom godine prema izboru javnosti u tradicionalnom izboru Zagrebačke burze.

 „Iznimna mi je čast već sedmi put zaredom držati u rukama ovo vrijedno priznanje. Očekivanja poslovnih rezultata za ovu godinu veća su od prošlogodišnjih, godine koja je također bila rekordna za Valamar. Valamar i dalje raste – ove godine realizirali smo akviziciju Hotela Makarska d.d., a i napravili prvi korak u internacionalizaciji našeg poslovanja kupnjom hotela u Austriji. Rastao je i broj zaposlenika do brojke od čak 6.600, povećali smo plaće više od 11%, uveli minimalna neto primanja od 5.000 kuna, a u posljednje tri godine otvorili 2300 novih radnih mjesta. Smatram da smo postavili dobre temelje za nastavak ulaganja u rast i razvoj našeg poslovanja. I ponosan sam što ulagači prepoznaju Valamarov potencijal i što nas već sedma nagrada za Dionicu godine vjerno prati na putu ostvarenja naše poslovne vizije, osobito u godini kada smo obilježili i 65. godišnjicu poslovanja“, izjavio je Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere prilikom preuzimanja nagrade.

Pored nagrade za Dionicu godine o kojoj odlučuje javnost online anketom, Valamarova dionica je nagrađena i kao Dionica s najvećim prometom. To priznanje je odluka Odbora za nagrade Zagrebačke burze, a i ove godine ga je preuzeo Filip Močibob, voditelj odjela financija i odnosa s investitorima u Valamar Rivieri te tom prigodom istaknuo: „Veliko mi je zadovoljstvo primiti ovu nagradu za koju smatram da je odličan pokazatelj Valamarove konzistentne izvrsnosti u poslovanju i komunikaciji. Naši dionici prepoznaju nas kao lidera u stvaranju nove vrijednosti i postavljanju visokih standarda u transparentnosti izvještavanja. Hvala vam na nagradi za Dionicu s najvećim prometom, uvjeren sam da i dalje nastavljamo u smjeru jedne vodećih dionica na hrvatskom tržištu kapitala i to stvaranjem dodatne likvidnosti te uključivanjem novih potencijalnih ulagača kroz razne susrete, prezentacije i konferencije za investitore.

Inače, nagrada Zagrebačke burze dodjeljuje se s ciljem podržavanja najboljih te jačanja prepoznatljivosti tržišta kapitala i njegovih aktivnih sudionika među financijskom i općom javnosti.

Kada smo 2012. utemeljili Nagrade Zagrebačke burze, vodili smo se željom da kontinuirano identificiramo i nagrađujemo pozitivne primjere na našem tržištu kapitala. Ove nagrade s godinama su postale tradicija, koju dobitnici često i rado ističu. Valamar Riviera ove je godine dvostruki laureat te je od utemeljenja do sada dobitnik ukupno 10 nagrada u nekoliko kategorija, što je jasna poruka da cjelokupna investicijska javnost prepoznaje i nagrađuje izvrsnost“, zaključila je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.

Valamar kontinuirano potvrđuje svoju lidersku poziciju kroz rast poslovanja i ulaganja u hrvatski turizam. Ukupna ulaganja dosegla su 5 milijardi kuna, od čega je 4,3 milijarde uloženo u podizanje kvalitete hotela, ljetovališta i kamping ljetovališta te 700 milijuna kuna u akvizicije i širenje, piše u priopćenju ovog hotelijera.

Adventska utrka za pomoć Centru za inkluziju Poreč

REKORDNI PRORAČUN OD 234 MILIJUNA KUNA – Umag sam gradi srednju školu