in

Za prvi udarni turistički vikend stiglo gotovo 300.000 turista, približavamo se rezultatima iz 2019.

Poreč/Turisti - Ilustracija - Foto Tanja Kocijančić

U Hrvatskoj svakog dana rastu turističke posjete. Prvog ‘udarnog’ turističkog vikenda u Hrvatskoj je tako zabilježeno gotovo 300.000 turista. 

„Trenutno je u Hrvatskoj oko 287.000 turista, a od početka godine zabilježeno je oko 1,8 milijuna dolazaka i preko 7,3 milijuna noćenja. U usporedbi s 2019. to je preko 60 posto i rezultatima smo zadovoljni. Covid je još uvijek među nama, a epidemiološka situacija utjecat će na razvoj turističke sezone. Moramo biti odgovorni i znati da se samo jednim žarištem situacija može promijeniti”, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac
Ona se prošli tjedan sastala s bavarskom državnom ministricom za europske i međunarodne poslove Melanijom Huml, s kojom je razgovarala o pripremi Hrvatske za turističku sezonu i o projektu „Stay safe in Croatia“. „Njemačka i Hrvatska spremne su za korištenje EU Covid digitalnih potvrda. Želimo produbiti našu suradnju te ćemo poseban naglasak staviti na turizam koji ima multiplikativni efekt na razvoj gospodarstva“, istaknula je tom prigodom Brnjac.
Inače, dnevni prosjek s više od 200.000 turista dnevno premašen je još prošli petak kada je u Hrvatskoj boravilo više od 183.000 stranaca i 30.000 domaćih turista. 

Izvor Hrvatska udruga turizma

VRSAR – TAR: Vrtići na Festivalu zavičajnosti s projektom “Istra u očima djece – što nas povezuje kao susjede”

Gradska plaža - Foto TZ Vrsar

EPIDEMIOLOŠKI SIGURNI: Gotovo sve županije u COVID zelenom