in

Županija objavila natječaj za poticaje u turistički manje razvijenim područjima

Foto: Udruga Kaštel Svetvinčenat

Upravni odjel za turizam Istarske županije objavio je javni poziv za dodjelu potpora temeljem Programa poticanja turističkih manifestacija, projekata i proizvoda na turistički manje razvijenim područjima u 2019. godini.

Predmet javnog poziva je dodjela potpora za razvoj turistički manje razvijenih područja Istre koje se dodjeljuju za sljedeće namjene:

– Podizanje kvalitete turističkih manifestacija regionalnog značaja koje se održavaju na turistički manje razvijenim područjima, koje se primarno održavaju izvan glavne turističke sezone, na više lokacija, odnosno mjesta, općina ili gradova Istre, te koje primarno promoviraju autohtone proizvode, lokalne izvođače, tradiciju, običaje i vrijednosti, te

– Razvoj turističkih projekata i proizvoda specijalnih interesa na turistički manje razvijenim područjima kojima se potiču selektivni oblici turizma kao što su outdoor i aktivni turizam, odnosno cikloturizam, kulturni turizam i eno-gastronomski turizam, te kojima se valoriziraju autohtone vrijednosti, istarska tradicija, kultura i običaji.

Za dodjelu potpora za turističke manifestacije mogu se prijaviti jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice, javne ustanove, te obrti i trgovačka društva sa sjedištem na području Istarske županije, a za potpore za razvoj turističkih projekata i proizvoda mogu se prijaviti lokalne samouprave i turističke zajednice.

Cjeloviti tekst programa, obrazac zahtjeva i ostala dokumentacija sastavni su dio ovog javnog poziva i mogu se preuzeti na internetskim stranicama Istarske županije www.istra-istria.hr.

Rok za predaju prijava je 25. veljače do 16 sati.

Dodatne informacije mogu se dobiti slanjem upita na e-mail adresu: turizam@istra-istria.hr.

Oleum Olivarum održava se u svibnju, uzorci maslinovog ulja primaju se do 11. veljače

U mirovinu u idućih pet godina ide 500 liječnika, a nema ih tko zamijeniti