in

U fitness centru 14 slučajeva zaraze. Kozlevac: SITUCIJA NIJE DOBRA

Dino Kozlevac - Foto Istarska županija

Kako smo jutros objavili, u Istarskoj županiji u zadnja 24 sata potvrđeno je novih devet slučajeva zaraze koronavirusom od ispitanih ukupno 313 uzoraka briseva, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Kako se neslužbeno doznaje, u jednom pulskom fitnessu zabilježeno je čak 14 slučajeva zaraze.

“Epidemiološka situacija u Istri nije dobra, raste broj zaraženih, ljudi su se opustili, ne pridržavaju se određenih mjera, a dodatno nam otežava i to što je situacija u okruženju loša”, rekao je u četvrtak načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac. Zabrinjava broj osoba u samoizolaciji s obzirom na to da ih je u protekla 24 sata čak 1.540, odnosno 153 više nego jučer, objavio je Index.

Kozlevac je danas posebno uputio apel svim vlasnicima fitness centara, teretana i sportskih dvorana, ali i odgovornima u sportskim klubovima da se strogo pridržavaju mjera jer se u posljednje vrijeme bilježi povećani broj zaraženih upravo iz tih struktura. Ako se ovaj trend nastavi, rekao je da će ih morati zatvoriti.

“Virus je u školama, sportskim klubovima, dvoranama, sve ono što je popušteno. Nažalost, situacija je takva, oko nas je okruženje jako loše, no i dalje činimo sve da ne dođe do eskalacije, ali to ne ovisi o sustavu. Sustav funkcionira besprijekorno, ali bez kvalitetne sinergije s građanima, to jest poštivanja mjera, brojke će rasti, virus će se širiti pa ćemo teško održati i ove popuštene mjere”, naglasio je Kozlevac.

Pozvao je roditelje da ako primijete simptome koji su slični prehladi ne šalju djecu u vrtiće i školu jer su do sada zabilježeni slučajevi gdje su djeca dva-tri dana išla sa simptomima u školu, a roditelji su kasnije rekli kako su mislili da je riječ o prehladi. No ispostavilo se da su djeca pozitivna pa su cijeli razredi morali u samoizolaciju.

Odbacio je nagađanja o zatvaranju terasa ugostiteljskih objekata u Istri, jer su na otvorenom i trenutno nisu izvor zaraze, piše Index.

Novigrad otvara smještajne objekte pred Uskrs

Na hrvatske ceste stiže novih 1.129 kamera: Palit će se alarm nekoliko sekundi nakon incidenta