in

U Gospiću 70 cm snijega. Istra prošla najbolje

Screenshot HAK

NE KREĆITE NA PUT!

Prema izvješću HAK-a od 27. veljače i dalje su brojne ceste zatvorene za sav promet zbog snijega i vjetra, a među njima je i A1 između tunela Sveti Rok i Posedarja. Normalizacija stanja izgledna je tijekom dana, iako se na tom području očekuje još snijega.

Kaos sinoć na autocesti A1 (HAK)

Prema mjerenjima DHMZ-a, jutros su visine snijega na nekim lokacijama dojmljive. U Gospiću je palo čak 70 cm snijega, dok ga na Plitvičkim jezerima ima 68 cm. Novi snijeg pao je i u Gorskom kotaru, međutim ima ga značajno manje u odnosu na Liku.

U Istri, koja je prošla najbolje po pitanju aktualne promjene vremena nastupilo je kidanje naoblake. I bura postupno slabi, ali ona je na istoku poluotoka sinoć pokazala svu svoju snagu. Novo jačanje bure očekuje nas u utorak, međutim glavnina promjene vremena je iza nas.

U idućim danima slijedi postupno zatopljenje, a nove jače primjene vremena zasad nema na vidiku. Temperature zraka postupno će se vratiti u okvire prosječnih za doba godine, objavio je Istramet.

Kako navodi prognoza televizije N1, snijeg će padati i u nastavku ponedjeljka, osobito u Gorskom kotaru i Lici, duž Jadrana loklano treba računati na kišu. Utorak uglavnom donosi još tek slabu oborinu, slab snijeg u gorje, slabu kišu lokalno duž Jadrana, gdje će bura i dalje puhati na udare olujnom snagom, osobito pod Velevitom.

Srijeda ponovno donosi češću oborinu, osobito u drugom dijelu dana, kišu duž Jadrana, u Gorskom kotaru i Lici će padati snijeg.

Drugi dio tjedna donosi osjetno zatopljenje, uz sve manje snijega koji će padati eventualno u gorju, u nizinama češće kiša ili eventalno susnježica.

Foto ŽKK Istra Poreč

Riječanke bolje od kuglačica porečke Istre

Foto Grad Poreč - Bivša butiga u Dračevcu

Planovi u MO-u Fuškulin – Uređenje bivše butige u Dračevcu, sanacija ceste u Radmanima, nastavak gradnje kanalizacije…