in

VRSAR stambeno zbrinjava mlade: Potpisani prvi ugovori s pravom gradnje obiteljskog doma

Foto Općina Vrsar - potpisani prvi ugovori za pravo gradnje obiteljskog doma s mladim obiteljima

U Općini Vrsar jučer su potpisani prvi ugovori o zasnivanju prava građenja nakon provedenog natječaja temeljem Odluke o raspolaganju nekretninama u svrhu provođenja programa poticanja stanovanja na području Općine Vrsar.

Foto Općina Vrsar - potpisani prvi ugovori za pravo gradnje obiteljskog doma s mladim obiteljima
Foto Općina Vrsar – potpisani prvi ugovori za pravo gradnje obiteljskog doma s mladim obiteljima

Podsjećamo da je po usvajanju te odluke na Općinskom vijeću raspisan javni natječaj za dodjelu prava građenja na nekretninama oznake k.č. 97/25, 97/26, 97/27, 97/28, 97/29, 97/30, 97/31 i 97/32 k.o. Gradina, u naselju Begi. Na navedeni natječaj se prvotno javilo šest korisnika od kojih je dvoje odabralo POS-a u naselju Brostolade.

Kako nam je pojasnio načelnik Ivan Gerometta, temeljem navedenog ugovora korisnici prava građenja ostvaruju pravo izgradnje obiteljske kuće s pripadajućom okućnicom. Pravo građenja se osniva na rok od 30 godina uz naknadu od 1€/m2 godišnje, uz pravo otkupa građevinske parcele nakon 10 godina. Rok za izgradnju obiteljske kuće je tri godine od dana potpisivanja ugovora.

-Svjesni smo da je rješavanje stambenog pitanja jedan od najvećih problema koji trenutno muči naše sugrađane, poglavito mlade obitelji. Zbog toga im nastojimo raznim programima,  poput ovog, POS-om Brostolade, potom programima sufinanciranja stambenih kredita i otkupa nekretnina u vlasništvu Općine pod povoljnijim uvjetima koji je trenutno u pripremi, omogućiti rješavanje ovog životnog pitanja.

U tom kontekstu moram izraziti zadovoljstvo potpisanim ugovorima te poželjeti korisnicima sreću u realizaciji gradnje obiteljske kuće, koja će ubrzo postati i njihov dom, izjavio nam je načelnik Općine Vrsar Ivan Gerometta.

policija mup ilustracija

POREČ: Otriven lopov koji je u kafiću pokrao gošću

žene-poduzetnice radnice poduzetništov posao ured

POREČ – Prijavite se na panel raspravu “Žensko poduzetništvo: jučer-danas-sutra”