in

Vukovarci se prisjećaju najtežih dana u novijoj povijesti – I Porečani zapalili svijeće u čast brojnim žrtvama

Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske bolnice te kolonom sjećanja gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata Vukovarci, ali i cijela Hrvatska prisjetili su se danas 28. obljetnice sloma obrane Vukovara te najtežih i najbolnijih dana u novijoj povijesti toga grada i Hrvatske.

Na današnji dan 18. studenog 1991. nakon tromjesečne srpske opsade slomljena je obrana Vukovara. Tijekom gotovo tromjesečne opsade Vukovara stradalo je 2.717 hrvatskih branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom.

Cijela Hrvatska prisjeća se danas tih teških trenutaka, a tome su se danas pridružili i Porečani simboličnim paljenjem svijeća.

-Danas smo paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici i St. Vergotini obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Neka se tako nešto više nikada nigdje i nikome ne ponovi, objavio je gradonačelnik Loris Peršurić koji je svijeće zapalio zajedno sa svojim zamjenikom Elijom Štifanićem i potpredsjednicom Gradskog vijeća Gordanom Šušljik.

Danas je Europski dan zaštite djece od seksualnog zlostavljanja i seksualnog iskorištavanjate – Prijavite policiji svako saznanje o nasilju nad djecom!

TAR: Raul Vojinović osvojio broncu