in

ISTRA dobila pobjednika Dore! Baby Lasagna ide na Eurosong!

Baby Lasagna - Photo: Marko Prpić/PIXSELL

Istra je dobila pobjednika Dore večeras, 25. veljače 2024.! Baby Lasagna putuje u Švedsku na Eurosong s pjesmom Rim Tim Tagi Dim koja je dobila čak 247 bodova od publike. Ostali izvođači su dobili manje od 30 glasova publike.

Dodajmo da je drugi favorit publike Alen Đuras dobio 27 bodova, Let 3 dobio je 24 boda, a Vinko 23. Večeras je bilo skoro 180 tisuća glasova publike.

Lasagna je bio prvi i po glasovima žirija, piše Indeks.hr. Glasali su članovi žirija iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka, ali i četiri međunarodna žirija iz Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda. Zagrebački žiri 12 bodova je dao Baby Lasagni, a po 12 bodova Lasagni su dali i Splićani, Osječani i Riječani te žiri s Islanda. Ukrajinci i Talijani su dali 12 bodova Vinku, dok su Nijemci dali 12 bodova Eugenu. Battifiaca i Robert Ferlin od žirija nisu dobili nijedan bod. Baby Lasagna je od žirija ukupno dobio 74 boda, a Vinko je bio na drugom mjestu s 59 glasova, objavio je Index.hr koji je večeras pratio finale Dore iz minute u minutu.

Podsjetimo da je Baby Lasagna, alias Marko Purišić, na Doru upao slučajno. Žiri njegovu pjesmu nije odabrao za prvu postavu, nego je bila te rezerva. Upao je zahvaljujući tome što je Jelena Žnidarić znana kao Zsa Zsa odustala.

Baby Lasagna je u kratko vrijeme postao senzacija, a zbog njega je Hrvatska na trećem mjestu eurovizijskih kladionica. Favorit Dore postao je vrlo brzo, a njegov video spot pogledalo je u nekoliko dana na Youtubeu pola milijuna ljudi, a sada već ima skoro 760.000 pregleda.

Na Dori su se večeras u finalu natjecali sljedeći kandidati:

 1. Natalie Balmix – Dijamanti
 2. Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin – Vodu piti trizan biti
 3. Lana Mandarić – More
 4. Boris Štok – Can We Talk
 5. Stefany – Sretnih dana dat’ će Bog
 6. Pavel – Do mjeseca
 7. Saša Lozar – Ne plačem zbog nje
 8. Lara Demarin – Ne vjerujem ti
 9. Let 3 – Baba roga
 10. Alen Đuras – A Tamburitza Lullaby
 11. Eugen – Tišine
 12. Vatra – Slatke suze, gorka ljubav
 13. Damir Kedžo – Voljena ženo
 14. Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim 
 15. Marcela – Gasoline
 16. Vinko – Lying Eyes

Ovo je naš prvi intervju s Baby Lasagnom:

Foto Policijska uprava istarska

Istarska policija organizira 26.2. predavanje „Zaštita od internetskih prijevara“ za treću dob

Foto ŽKK Istra Poreč

POREČ: Sestre Štetić viceprvakinje Hrvatske u parovima