in

Iz Umaga je, a za Doru se priprema u Kašteliru: BABY LASAGNA otkriva zašto je odabrao baš Rim Tim Tagi Dim i kako se nosi s titulom favorita

Baby Lasagna - Foto Elizabeta Ružić

Ovih se dana mnogo govori i piše o mladom umaškom glazbeniku Marku Purišiću, poznatijem po neobičnom umjetničkom imenu Baby Lasagna. Nakon što je Jelena Žnidarić, alias Zsa Zsa, odustala od nastupa na Dori, Marko je dobio priliku široj javnosti predstaviti se s pjesmom Rim Tim Tagi Dim. Od tada stalno slušamo i čitamo o njemu, intervjue je dao brojnim medijima, jer čim je pjesma puštena u javnost odmah je postala hit. Ono što mnogi manje znaju jest da je zapravo Marko skoro pa Kaštelirac. Naime, upravo u tom mjestu kod Poreča živi sa svojom djevojkom Elizabetom Ružić, koja brine o njegovom vizualnom imidžu. Stoga je to bila prilika da ga malo pitamo o njemu, novopečenoj slavi i pripremama za Doru koja će se na HRT-u održati od 22. do 25 veljače. Mladi glazbenik već slovi za favorita, pa će nas možda zastupati na Eurosongu u svibnju!

Baby Lasagna - Foto Elizabeta Ružić
Baby Lasagna – Foto Elizabeta Ružić

Pjesma Rim Tim Tagi Dim nije ni trebala biti singlica i nije ni pisana za Doru. Kako je došlo do prijave baš ove pjesme pitali smo Marka.

-Kolega Dino predložio mi je da pjesmu Rim Tim Tagi Dim prijavim na Doru, a prethodno da je i napišem na hrvatskom. Prvi savjet sam poslušao, a drugi, kao što i vidite, nisam! Ukratko – radi nagovora prijatelja, kaže nam umaški Kaštelirac.

Zašto baš Baby Lasagna? Odakle to umjetničko ime?

-Ime je u potpunosti nasumično i nema neko veliko značenje. Palo mi je na pamet dok sam šetao Novigradom u potrazi za vodom, s kojom sam planirao popiti Brufen. Bilo mi je važno da ime, kao i glazba, bude smiješno i apsurdno – i mislim da sam to i postigao, kazao nam je.

Možeš nam malo više reći o pjesmi s kojom nastupaš, koja je na YouTubeu iznimno popularna i odlično prihvaćena.

-Pjesma je glazbeno zabavna, ali “hrva se” s ozbiljnom tematikom iseljavanja mladih iz Hrvatske. Upravo zato, planiramo određene aspekte nastupa napraviti tmurnima i atmosferičnima. S druge strane, želimo postići onaj isti apsurd i bizarnost koji se mogu čuti i u pjesmi. Želim da bude gužva na pozornici, da bude energično i zabavno – baš poput pjesme, otkrio nam je.

Baby Lasagna - Foto Elizabeta Ružić
Baby Lasagna – Foto Elizabeta Ružić

Kako se nosiš s novostečenom slavom? Prepoznaju li te na ulici?

-Slavu iskreno ne osjećam; ne zaustavljaju me na ulici, ali bome mene ni nema previše “na ulici” – ne izlazim baš iz kuće haha. Razlika
svakodnevice od danas i prije mjesec dana je ta da današnja sa sobom vuče puno više poslovnih obaveza. Kada je sve počelo, malo sam teže podnosio medijsku pažnju, ali u ovom trenutku sam skroz okay, veli nam Marko.

Pitali smo ga i o umaškoj grupi hard rock/metal grupi Manntra u čijem je sastavu bio godinama.

-Rad u Manntri pružio mi je iskustva na velikim pozornicama te svjesno ili nesvjesno na to isto iskustvo ću se osloniti na pozornici Dore. Osim iskustva na pozornici, u Manntri sam iznimno mnogo pisao i oblikovao se kao kantautor. Naučio sam provoditi sate i sate skladajući te sam isto to iskustvo iskoristio pišući Rim Tim Tagi Dim. U Manntri sam proveo gotovo 10 godina, saznajemo od Baby Lasagne.

Kakav je život u Kašteliru? Nije ni Umag baš velik grad, ali Kaštelir je ipak jako mali.

-Veselim se životu u Kašteliru. Ne živim u velikom gradu, ali veselim se odlasku u još mirnije mjesto. Veselim se kopanju vrta, trganju grozja, branju ulika i ostalim poslovima koji idu ruku pod ruku životom na selu. A osim svakodnevnice, zanima me kako će to isto okruženje utjecati na kreativni dio mene te kakve će pjesme izaći iz života u Kaštelira, zaključio je Marko Purišić.

Spomenimo da će na Dori nastupiti s gitarom u ruci, a na pozornici će mu se pridružiti i bend.

Želimo mu puno uspjeha i držimo palčeve!

Marka je fotografirala njegova djevojka Elizabeta Ružić.

Podsjetimo da smo o njoj i Marku već pisali kada su pobijedili s najboljim videom iz Istre na nacionalnom multimedijalnom projektu Moja.hr koji organizira Večernji list uz podršku Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednica, te uz partnerstvo Hrvatske radiotelevizije.

Ovo je link na članak:

biciklijada bicikl bike

Besplatne bike ture u Poreču, Funtani, Taru, Vabrigi, Kašteliru i Vižinadi

Foto Usluga Poreč 

Usluga Poreč raspisala natječaj za zapošljavanje na više radnih mjesta