in

KAŠTELIR domaćin projekta Moja.hr: Mladim autorima za najbolji video nagradu uručila ministrica turizma

Foto Općina Kaštelir-Labinci - Moja.hr na placu 16-6-2023

S velikim ponosom Kaštelir je u petak 16. lipnja bio domaćin završne svečanosti i dodjele nagrada ovogodišnjeg projekta Moja.hr na koji mladi autori iz cijele Hrvatske šalju jednominutne filmove kroz koje pokazuju svoje osjećaje prema sredini u kojoj žive. Glavnu nagradu za svoj pobjednički video sinoć su dobili Dora Jurić, Gabriela Pranjić i Karlo Hruškar iz Požeško-slavonske županije, i to pred brojnom publikom na kaštelirskom placu.

Foto Općina Kaštelir-Labinci - Linda Grebac i Nikolina Brnjac
Foto Općina Kaštelir-Labinci – Linda Grebac i Nikolina Brnjac

Nagrada je bila 2000 eura, e-pretplata na Večernji list, mobilni telefon te statua akademskog kipara Mate Turića, poznatog kao Mata Croata. Pobjedničkoj ekipi nagradu je uručila ministrica turizma Nikolina Brnjac. Svečanoj priredbi prisustvovali su i istarski župan Boris Miletić te glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, koji su uručili nagrade ekipama koje su zauzele drugo i treće mjesto.

Ove je godine na Moja.hr bio prijavljen ukupno 21 kratki video u trajanju od 60 sekundi (po jedan iz svake županije te iz Grada Zagreba), a općenito projekt natjecateljima daje zadaću da predstave život mladog čovjeka u svim krajevima naše domovine te da na kreativan i zabavan način pokažu osjećaj pripadnosti sredini u kojoj žive.

Foto Općina Kaštelir-Labinci
Foto Općina Kaštelir-Labinci

-Oduševljeni smo kreativnošću ovih mladih ljudi koji su na sjajan način uspjeli prikazati kolike ih snažne emocije vežu uz kraj u kojem su rođeni i odrasli, pa im najiskrenije čestitamo na osvojenom prvom mjestu. Iznimno smo ponosni što smo domaćini ovakvom hvalevrijednom projektu, s obzirom da je prošlogodišnja pobjednica upravo iz Kaštelira, rekao je Đulijano Petrović, načelnik Općine Kaštelir-Labinci.

U glazbenom dijelu sinoćnje svečanosti nastupili su Barbara Munjas i Marko Kutlić, a prije toga su premijerno prikazani filmovi koje su snimili ovogodišnji finalisti. Ujedno, prikazan je i spot pjesme grupe “Nola” koji su za Moja.hr otpjevali mladi glazbenici iz cijele Hrvatske, a snimali su ih sudionici projekta. U spotu je bila i jedanaestogodišnja Zoe Šestan koja je u Kašteliru dobila goleme ovacije nakon što je  oduševila prisutne svojom izvedbom pjesme “Dajem ti srce”. 

Inače, multimedijalni projekt Moja.hr nastao je zajedničkom suradnjom Večernjeg lista, Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice, s Hrvatskom televizijom kao partnerom. Tako je sinoćnju završnu svečanost i dodjelu nagrada u Kašteliru snimala ekipa Hrvatske televizije, a snimka će biti emitirana danas, u subotu 17. lipnja u 20 sati na Drugom programu HRT-a.

Foto Općina Kaštelir-Labinci
Foto Općina Kaštelir-Labinci

Podsjetimo da je Kaštelir sinoć bio domaćin završne svečanosti zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjednici, Kaštelirki Elizabeti Ružić. 

Ona je zajedno sa svojim zaručnikom Markom Purišićem iz Umaga napravila jednominutni video koji je na specifičan način predstavio i autoricu, i manje tipične istarske motive, onu neotkrivenu Istru koja skriva tajanstvene ljepote i budi snažne emocije. Elizabeta je tako pokazala da najviše voli upravo onu Istru gdje se još osjeća jednostavnost nekih minulih vremena, bez pritiska suvremenog života, objavila je Općina Kaštelir-Labinci u priopćenju.

Foto Tanja Kocijančić

FUNTANA: Općina se zadužuje za dovršetak obnove „stare škole“

Foto Grad Poreč - Ljetni kamp na Gradskom kupalištu

POREČ: Djeci na raspolaganju veliki izbor ljetnih kampova u organizaciji Grada, udruga i klubova