in

FUNTANA: Općina se zadužuje za dovršetak obnove „stare škole“

Foto Općina Funtana

Vijećnici su jednoglasno usvojili odluku o zaduživanju Općine Funtana za dovršetak uređenja zgrade, kako je svi zovu,  „stare škole“, čija je prva faza obnove dovršena. Odluka je donijeta u četvrtak popodne na sjednici vijeća, a najbolju ponudu za kredit dala je Zagrebačka banka.

Kredit će se podignuti na iznos  od 166.700 eura, na rok otplate od 10 godina, bez počeka, s otplatom u 40 tromjesečnih rata. Kamata je fiksna od 2,85 posto godišnje a naknada za obradu kredita je 0,20 posto jednokratno. Očekuje se uz ugovaranje dugoročnog kredita iz HBOR sredstava (ako općina ne ispuni uvjete za odobrenje kredita onda prihvaća cijeli iznos kredita uz fiksnu kamatnu stopu od 3,59 posto).

Razlog zaduženja obrazložio je načelnik Mladen Grgeta, kazavši da će se tim novcem do kraja urediti dio prizemlja za potrebe udruga i drugih oblika druženja građana, te potkrovlje koje je također ostalo u „roh bau“ fazi. Ondje će se urediti sala za sastanke, odnosno vijećnica te općinski arhiv.

Obnova zgrade počela je krajem 2021., tijekom 2022. se radilo a početkom ove godine općinska uprava preselila se u novouređenu „staru školu“ u koju su nekad ovdašnji žitelji išli u školu i vrtić. Kasnije je služila udrugama za njihove aktivnosti, što se nastavlja nakon rekonstrukcije.

Načelnik je istaknuo da imaju dovoljno sredstava na računu da bi sami mogli dovršiti ovu investiciju, ali će ih iskoristiti za izgradnju cesta i ulica te druge komunalne radove po općini koje su također od velike važnosti.

O početku obnove stare škole čitajte u našem članku iz listopada 2012. na linku:

Pisali smo i kada su radovi dovršeni što možete pročitati na linku:

Foto Zvjezdarnica Višnjan 2023

NOĆ POD ZVIJEZDAMA U ISTRI: U Višnjanu Astrofest i znanstveni sajam

Foto Općina Kaštelir-Labinci - Moja.hr na placu 16-6-2023

KAŠTELIR domaćin projekta Moja.hr: Mladim autorima za najbolji video nagradu uručila ministrica turizma