in

LAG: Velik interes roditelja za kuharske radionice Davida Skoka

“LAG “Središnja Istra“ u sklopu projekta „Domaće od malih nogu“ organizirao je tijekom ovog tjedna kuharske radionice za roditelje djece vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta sa područja “LAG-a. Na radionice se prijavilo stotinjak roditelja, a u tri sata koliko traje radionica pripremala su se tri jednostavna ali nutritivno bogata jela spravljena od lokalnih sezonskih namirnica. Cilj radionice je prenijeti važnost zdrave prehrane temeljene na lokalnim i sezonskim namirnicama ali i podučiti pripremanju kvalitetnih „brzih“ obroka prilagođenih užurbanoj svakodnevici današnjih roditelja. Voditelj radionice je kuhar David Skoko.

„Domaće od malih nogu“ zajednički je projekt lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) s područja Istarske županije – LAG-a „Središnja Istra“, LAG-a „Sjeverna Istra“, LAG-a „Istočna Istra“ i LAG-a „Južna Istra“ sveukupne vrijednosti 703.155 kuna. Projekt koji se financira iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020 s provedbom je započeo u travnju 2019. godine, a trajati će do travnja 2021. godine.

Partnerstvom na projektu LAG- ovi će stvoriti preduvjete  za povećanje potrošnje te uvođenje novih, kvalitetnih namirnica i proizvoda lokalnih poljoprivrednih proizvođača u odgojno- obrazovne ustanove na području Istarske županije. 

posljednja radionica trebala se održati jučer, 25. rujna, ali odgođena je zbog nemogućnosti dolaska kuhara i odgođena za petak 2.10.2020.

-Na radionicu smo mogli prihvatiti 100 roditelja, ali bilo je i više prijavljenih koji nažalost nisu uspjeli dobiti mjesto. Namijenjena je isključivo stanovnicima s područja LAG-a „Središnja Istra” tako da su svi polaznici sa našeg područja, saznali smo u LAG-u.

Lokalna akcijska grupa središnje Istre, LAG „Središnja Istra” pokriva područje: Grad Pazin, općine  Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun , Tinjan i Sv. Petar u Šumi, Grad Poreč , te općine Funtanu, Sveti Lovreč, Višnjan, Vrsar i Žminj. 

Nacionalni Stožer: Imamo 212 novih slučajeva, 4.575 testiranih, preminule tri osobe

POREČ: MILANU RAKOVCU uručena Nagrada Fulvio Tomizza – Tršćani mu odali počast za misli o multikulturalnosti i pograničnoj književnosti