in

Održan božićno-novogodišnji prijem Županije: Istra je najljepši kutak na Zemlji

Foto Istarska županija - Kabinet župana

Povodom predstojećih blagdana u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca, u Puli, jučer je održan tradicionalan prijem Istarske županije kojem su prisustvovali brojni uzvanici, a prisutnima su se, tom prigodom, obratili istarski župan Boris Miletić, predsjednica Skupštine Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar, te zamjenik i zamjenica župana Tulio Demetlika i Jessica Acquavita. 

Župan Miletić je izrazio zadovoljstvo ponovnim okupljanjem, a koji tijekom dvije pandemijske godine nije bio moguć, kazavši da njemu stisak ruke, osmijeh i osobni kontakt nemaju alternative. Župan je ujedno iskoristio priliku da se zahvali svojim prvim suradnicima, zamjenicima i pročelnicima upravnih odjela.

„Svako od vas čini kotačić uspjeha naše Istre. Pojedinac može davati ritam, ali bez kvalitetnog tima nema tako velikog uspjeha. Kad govorimo o 2023. godini tu su tri ključne riječi koje opisuju ono što od nas očekuju građani: sigurnost, stabilnost i suradnja. S druge strane, većina vas ovdje ima veliku dogovornost prema našim građanima i gospodarstvu, prema upravljanju javnim financijama. Stoga, moja velika zahvala ide vijećnicima i vijećnicama županijske Skupštine, koji su upravo izglasali Proračun što je za mene veliki uspjeh jer je preko 70 % njih dalo podršku Proračunu“, istaknuo ej župani nastavio:

„Ono što nema alternative je suradnja. Od prvog dana mog mandata rekao sam da želim biti župan koji spaja jer je za mene svaki čovjek i svaki kvadratni metar istarskog tla podjednako bitan. I tako želim nastaviti i ubuduće. Zahvala ide i prema čelnicima  naših gradova i općina, koje sam u velikoj mjeri obišao sa svojim timom ljudi i mislim da na taj način šaljemo jasnu poruku da nam je neovisno o političkoj boji ili predznaku suradnja neophodna. Župan mora surađivati s premijerom, ministrima, načelnicima i gradonačelnicima neovisno o političkom predznaku“.

„Nije mi ideja nabrajati sve projekte koje planiramo realizirati ili koje smo realizirali, no sigurno me veseli što smo mandat započeli s velikim ulaganjima u obrazovanje, a ulažemo i velika sredstva u zdravstvo i socijalnu skrb“, kazao je župan dodajući kako je za njega Istra najljepši kutak na Zemlji.

Predsjednica Skupštine Ćakić Kuhar smatra da je kraj godine prilika za čestitke, ali i za osvrt na 2022, za koju smatra da nije bila jednostavna:

„Godina je bila u znaku smirivanja pandemije koronavirusa i povratak u staro normalno, ali i ratnih sukoba u Europi za koje smo vjerovali da se više neće dogoditi. Istra nije otok i sve je to utjecalo na sve nas, međutim treba biti pozitivan i vjerovati da nam sutra donosi bolje. U tom smislu, možemo biti ponosni na lice koje je Istra pokazala u ovoj godini. Zahvaljujem se svim pojedincima, institucijama koji su doprinijeli da naša Istra bude bolje mjesto za život. S veseljem očekujemo 2023. i vjerujemo daće nam donijeti nove prilike“, kazala je predsjednica Skupštine. 

Zamjenik župana Tulio Demetlika je izrazio zadovoljstvo što vidi mnoga lica s kojima se učestalo susretao tijekom godine.  

„Istarska županija ovu godinu može zapamtiti po onome dobrome, ono što nije bilo dobro neka nam bude pouka da budemo još bolji. Počašćen sam i sretan što me Boris Miletić na prošlim izborima me pozvao da mu budem njegov zamjenik. Županija, na čelu sa Borisom, znat će odgovorit na  sve izazove kako bi ostali jedna od najboljih županija jer s našim suradnicima na tome radimo svaki dan“, poručio je Demetlika.

Zamjenica Acquavita godinu na izmaku ocijenila je kao intenzivnu, punu posla i obveza, koje je Županija odradila dajući sve najbolje od sebe:

„Radili smo korektno i pošteno kako bi dovršili zadaće i ciljeve koje smo si zacrtali. Moram zahvaliti Tuliju i Borisu što su mi uvijek pružali pomoć i podršku jer sam najmlađa u ovom triju, a oni su ti koji imaju puno iskustva i znanja. Hvala svima koji su dio obitelji Istarske županije, svim pročelnicima, suradnicima, kao i svim ustanovama koje surađuju s nama“. 

Izvor – Tekst i foto Istarska županija – Kabinet župana

Foto Vladimir Bugarin

POREČ: Nagrade za brojne kineziologe za dugogodišnji rad i afirmaciju udruge

policija mup vozila

Platila klavijaturu skupo. Nikad je nije dobila