in

Park Food Fest: Vrhunsko gastronomsko iskustvo u Novigradu

Park Food Fest - Foto TZ Novigrad

Novigrad će zadnjeg vikenda listopada ugostiti brojne ljubitelje vrhunske kulinarske ponude. Na dva dana novigradska lučica Mandrač i Park novigradskih ribara postat će omiljeni restoran imena Park Food Fest. Ova jedinstvena eno-gastronomska manifestacija sjeverozapadne Istre, koja će se održati 29. i 30. listopada, goste će preplaviti zamamnim aromama istarske kuhinje, a pitoreskni ambijent i ljubazni domaćini omogućit će jesensko uživanje za pamćenje. Mnogi domaći i strani gosti taj će vikend iskoristiti za odmor zbog blagdana i praznika pa organizatori vjeruju da će velik broj posjetitelja moći bezbrižno uživati u jedinstvenoj izvedbi istarske gastronomije u formi street food festivala.  

Park Food Fest - Foto TZ Novigrad
Park Food Fest – Foto TZ Novigrad

Park Food Fest spojit će popularni street food sa showcookingom chefova iz restorana s Michelinovom preporukom. Tijekom dvodnevnog festivala, posjetitelji će uživati u raznovrsnim i ukusnim jelima, a  veliku pažnju zasigurno će privući trenutci stvaranja jela uživo poznatih chefova restorana sjeverozapadne Istre koji će za vrijeme showcookinga posjetiteljima pokazati kako se pripremaju istarski specijaliteti.

Dakako, posjetiteljima će u festivalskom parku na raspolaganju biti i ponuda vrhunskih lokalnih vina, ali i craft piva istarskih proizvođača.

Park Food Fest - Foto TZ Novigrad
Park Food Fest – Foto TZ Novigrad

Izuzetno nam je zadovoljstvo sugrađanima i gostima ponuditi festival koji je 2019., kada se prvi put održao, nadmašio naša očekivanja i oduševio velik broj posjetitelja. Očekujemo da će i ovogodišnji Park Food Fest biti veliki hit, posebno jer ovakvih eno-gastronomskih manifestacija nije bilo dvije godine. To je manifestacija koja u Novigrad dovodi suvremene gastronomske trendove, ali kombinirano s najboljim od tradicionalne istarske kuhinje, gdje do izražaja dolaze namirnice našeg podneblja. Svi posjetitelji imat će priliku uživati u impresivnim jelima“,istaknula je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada.

Park Food Fest posjetitelji će moći iskusiti kao vikend ručak, večeru ili gurmanski zalogaj. Festivalski program oba dana traje od podneva do večernjih sati, a tema na tanjurima bit će istarska kuhinja, što znači da će se pripremati raznovrsna domaća jela na bazi ribe, morskih plodova i mesa, kao i jela s gljivama. Koncept street food gastronomije izlazi iz okvira uvriježenih kulinarskih pravila i principa pa posjetitelji Park Food Festa mogu očekivati sasvim nove, drugačije i jedinstvene gastronomske događaje. Moći će se odlučiti za kupnju jednog ili više jela ponuđača, a velik izbor vina točit će se na čaše koje će na kraju manifestacije gostima ostati kao suvenir.

Kako bi doživljaj bio potpun, atmosferu će „začiniti“ glazba uživo. 

Više informacija o ponudi hrane, vina i craft piva na Park Food Festu pronađite na web stranici Colours of Istria 

U Poreču Festival LGBTIQ+ “Homo, fešta!”: Starta u petak izložbom “Odlučna”

Foto IDS - Katarina Nemet

Nemet: Građani Istre trebaju imati jednaku zdravstvenu zaštitu kao drugi stanovnici Hrvatske