in

Pazinski likovnjaci predstavili svoj novi kalendar

Foto DLS Pazin

Društvo likovnih stvaratelja Pazin predstavilo je svoj novi kalendar za nastupajuću, 2022. godinu. Tema kalendara je istarska arhitektura, a ilustriran je s kombinacijom fotografija i slika koje su snimili odnosno naslikali članovi udruge tijekom proteklih mjeseci rada na projektu „Kalendar 2022“.

kalendar pazin umjetnici likovnjaci fotografi

Kalendar i prateću izložbu fotografija i slika predstavili su Nada Putinja, predsjednica udruge i Dario Brajković, autor i voditelj projekta koji je zahvalio brojnim članovima udruge na njihovom fotografskom i likovnom doprinosu te Gradu Pazinu koji je sufinancirao projekt kreiranja i tiska kalendara.

Na kalendaru koji je dizajnerski oblikovao Marko Cerovac izmjenjuju se fotografije i likovni motivi karakteristični za istarsku arhitekturu poput kamenih kuća, baladura, zanimljivih vizura te motiva volti, prozora, vrata, dimnjaka… Slični motivi provlače se i na 40-ak izloženih fotografija.

Izložba se može razgledati do 23. Studenog, radim danom od 10-12 i 17-19 sati, subotom od 10-13 sati, a kalendar će zainteresiranima biti dostupan tijekom trajanja izložbe te tijekom skore božićno-novogodišnje izložbe u pazinskoj LG galeriji, javlja tajnik DLS-a Dario Brajković.

vrar turnir stolni tenis martinje 2021 zoran holik

Vrsar: Bronca za Stolnoteniski klub Novigrad

nestale žene i djevojke

JESTE LI IH VIDJELI? U Istri u par dana nestale dvije žene i dvije maloljetnice