in

POREČ: Igralište na plaži na plaži Materada Sjever dobit će stijenu za penjanje, nova sunčališta i komunalnu opremu

Foto Grad Poreč

U tijeku su radovi na uređenju novog igrališta na dijelu plaže Materada Sjever, jedne od najatraktivnijih i najposjećenijih plaža Poreštine.

nova stijena za penjanje foto grad poreč plaža materada sjever
Foto Grad Poreč

Naime, na današnjoj površini kupališta formiraju se tri zone sekundarnog sunčališta na pijesku, i ona se nalaze uz samu pješačku stazu, uz plažu. Forme sunčališta su razlomljene i prilagođene postojećem drveću na lokaciji, a unutar određenih lomova postavit će se klupe orijentirane prema moru.

Foto Grad Poreč novo igralište materada sjever nove sprave
Foto Grad Poreč

Prema istoku zone, uz postojeće sadržaje grilla, igrališta za odbojku na pijesku te fitness na otvorenom, uređuje se zona dječjeg igrališta na pijesku s novim sadržajima i novim igralima, u koju će biti uklopljeno već postojeće igralište sa sadržajima poput klupe za dojilje i igrala prilagođena djeci s posebnim potrebama. Uz to, postavlja se i stijena za penjanje.

Radovi uključuju i uređenje sanitarnog čvora, te komunalnu opremu poput koševa kroz cijelu zonu, te stalke za bicikle uz pješačku komunikaciju. U sredini zone postavit će se pametna klupa. Radovi se odvijaju u dogovoru s lokalnim Mjesnim odborom Veli Maj, a sve na način da se određeni sadržaji koji su izvedeni u različitim periodima zadržavaju u prostoru, uz uklapanje dodatnih spomenutih novih sadržaja. Ovom se investicijom nastavlja dobra i pozitivna tradicija uređenja gradskih plaža na području Grada, a sve kako bi osigurao ugodniji, kvalitetniji i ljepši boravak lokalnom stanovništvu i turistima. U investiciju se uključila i Turistička zajednica grada Poreča, koja će financirati izgradnju sanitarnog čvora. Već je ranije, za uređenje plaže novim sadržajima, Grad Poreč uspješnom prijavom na javni poziv, ostvario sufinanciranje projekta u iznosu od 400.000 bespovratnih kuna od Ministarstva turizma i sporta

U proteklom razdoblju, Grad je uredio desetak gradskih plaža u što je uloženo više oko 20 milijuna kuna. Sve su te plaže, poput Gradskog kupališta ili plaže na S. Martinu, jako dobro prihvaćene i posjećene, kako od domaćih, tako i turista, priopćeno je iz Grada Poreča.

božićni kutak gradska knjižnica poreč djed mraz

Adventski kutak u porečkoj knjižnici – Što nedostaje Djedici Mrazovskom?

lagur istarski švoj natječaj dodjela potpora

VRSAR: Odobrena potpora projektu TZ-a „Jedi zdravo, čuvaj plavo“