in

Porečke USB-ovke ostvarile sjajnu pobjedu na međunarodnom plesnom natjecanju u Zagrebu

Foto USB

Sjajnim rezultatima na plesnom natjecanju International Dance Open koje se održalo 26. i 27. veljače u Zagrebu mogu se pohvaliti plesačice Urbane subkulturne baze Poreč. Zagrebačko kazalište Trešnja ugostilo je plesače iz cijele Hrvatske pa i iz susjednih zemalja. U Zagreb su otputovale plesačice koje su u svojim kategorijama pojedinci i parovi te male grupe, a koje su marljivo trenirale unatoč otežanim uvjetima zbog epidemioloških mjera.

Foto USB

U kategoriji juniori, koja je ujedno bila i najmnogobrojnija, natjecale su se Nika Brčić, Lara Brčić, Lana Zulijani, Julia Brajković, Vita Herak, Sara Đukić, Emily Jakominić, Ena Kozomara, Jana Šimunović i Antea Đukić dok su se u kategoriji youth natjecale Lana Brčić i Nina Puniš, a u najiskusnijoj i najstarijoj kategoriji natjecale su se plesačice Gaia Mingon, Lucija Korlević, Azra Baltić i Iva Mingon.

Kvalitetu porečkih plesačica potvrdio je odabir čak 6 koreografija USB-a za gala večer gdje je predstavljeno ukupno 20 najboljih koreografija cijelog natjecanja od toga solistice u modern disciplini Emily Jakominić i Vita Herak, Sara Đukić  u jazz disciplini te također u disciplini modern par Nika i Lara Brčić kao i dvije grupne koreografije od kojih je koreografija “The Universe is basically playful” osvojila prvu nagradu gala večeri.

Rezultati po disciplinama i kategorijama su sljedeći:

Ena Kozomara 1.mjesto – acrobatic solo junior

Sara Đukić 1.mjesto – jazz solo junior

Gaia Mingon 2.mjesto – jazz solo senior

Lana Zulijani 2.mjesto lyrical jazz solo junior

Nika Brčić 1.mjesto lyrical jazz solo junior

Lana Brčić 1.mjesto lyrical jazz solo junior

Antea Đukić 7.mjesto modern solo junior

Lara Brčić 6.mjesto modern solo junior

Julia Brajković 5. mjesto modern solo junior

Sara Đukić 4.mjesto modern solo junior

Vita Herak 3.mjesto modern solo junior

Emily Jakominić 1.mjesto modern solo junior

Lana Brčić 2.mjesto modern solo youth 

Nina Puniš 3.mjesto modern solo youth 

Azra Baltić 2.mjesto modern solo senior

Lucija Korlević 1.mjesto modern solo senior

Speed grupa – 1.mjesto modern group junior

Speed grupa – 1.mjesto contemporary group junior

Seniori – 1.mjesto modern group senior

Nika i Lara Brčić- 1.mjesto modern duo junior

Jana Šimunović – 1.mjesto MTV commercial solo junior

Vita Herak i Sara Đukić – 1.mjesto MTV commercial duo junior

Trenerice Mia Marenić i Ivana Domazet pratile su i pripremale plesačice u njihovim nastupima, a Ivana Domazet ujedno potpisuje i pobjedničku koreografiju cijelog natjecanja.

Zaista pohvalni rezultati prekrasna su nagrada za rad i zalaganje kako djece tako i trenerica koje su se potrudile na sve moguće načine osigurati djeci da zablistaju na pozornici.

Trenerica i predsjednica udruge USB Ivana Domazet zahvaljuje se ovom prilikom vrijednim i talentiranim plesačicama i asistenticama u radu Lani Brčić, Sari Đukić, Luciji Korlević, Azri Baltić i Gaji Mingon koje su ujedno koreografirale neke od nastupa malih djevojčica i time pokazale veliku kreativnost u stvaralaštvu, a što je najvažnije nesebično su poklonile vrijeme, svoja stečena znanja i vještine mlađim naraštajima.

-Zahvala ide i roditeljima i njihovoj velikoj podršci. Čestitamo i Porečankama iz plesnog studija Mot 08 na ostvarenim rezultatima također na International dance openu. Poreč je zaista grad plesa, a ovakvi rezultati pokazatelj su da porečke plesačice gdje god nastupe ponosno predstavljaju svoj grad kroz svoja stečena znanja i vještine, bogato stvaralaštvo i sportski duh, izjavila je Ivana Domazet.

Foto Pučko otvoreno učilište Buje suvenir

BUJE: U izradi originalni suveniri u suradnji s mladom dizajnericom

Pokrali ih dok su bili na putovanju: Par ostao bez nekoliko stotina tisuća kuna