in

Rovinjski Studio Tumpić/Prenc izborio prvu nagradu na američkom PRINT Awards

Sara Prenc Opašić i Anselmo Tumpić - Foto PR

Studiju Tumpić/Prenc pripala je prva nagrada na američkom natjecanju duge tradicije, PRINT Awards, za katalog klijenta Lab’Bel, umjetničkog laboratorija koji prikuplja suvremenu umjetnost, a dio je francuske multinacionalne Grupe Bel, jednog od najvećih europskih proizvođača sireva.

Foto Studio Tumpič/Prenc
Foto Studio Tumpič/Prenc

Natječući se među 45 zemalja diljem svijeta, na ovogodišnjem prestižnom američkom natjecanju PRINT Awards prvo mjesto u kategoriji brošura i kataloga pripalo je upravo Lab’Belovom katalogu kojeg je Studio Tumpić/Prenc osmislio u povodu desete godišnjice ovog umjetničkog laboratorija.

Katalog prati rad umjetnika, kustosa i ravnatelja muzeja u raznim projektima tijekom njegovih deset godina postojanja. Vizualni identitet svakog članka inspiriran je raznim međunarodnim časopisima iz umjetnosti, arhitekture i kinematografije, pomažući pritom čitatelju u shvaćanju kategorije.

Čitav katalog podsjeća na veliki, predimenzionirani post-it blok, te kao takav postaje objektom suvremene umjetnosti na tragu pop-arta koji povećanjem predmeta stvara nadrealnu dimenziju.

Foto Studio Tumpić/Prenc
Foto Studio Tumpić/Prenc

Osim toga, time se deseta godišnjica ovog laboratorija pretvara u samo još jedan trenutak uspjeha, tek bilješka njegovog dugog vijeka.

Rad je već prepoznat na Zagreb Design Weeku, a sada se istaknuo i među brojnim američkim dizajnerskim kućama, te se našao među rijetkim priznatim europskim kreativcima.

PRINT je prvotno osnovan kao časopis davne 1940. godine s idejom okupljanja kreativnih ljudi u potrazi za dijalogom i inspiracijom. U organizaciji ovog uglednog magazina pokrenuto je 1980. godine i natjecanje, prvotno ograničeno samo na New York City, zatim čitave Sjedinjene Američke Države, da bi sada, 41 godinu od njegovog osnutka, bilo dostupno svim zemljama. Novi tim natjecanje predvodi na inovativan način, istovremeno poštujući vrijedno naslijeđe, sa željom da se istakne važnost briljantnog dizajna.

Ove godine žiri je brojio čak 21 člana, najviše dosad, a ocjenjivali su radove prema četiri kriterija: originalnost, inovativnost, trajnost i izvedba.

Napomenimo kako je ovo još jedna u nizu nagrada koje su nedavno iz Amerike pristigle na rovinjsku adresu. Naime, rad Studija za Vina Šuran nedavno je prepoznao i nagradio renomirani ADC Awards, a potom i čuveni Dieline, priopćeno je iz ovog studija.

Foto Plesni studio Unique Poreč

Porečki plesni studio Unique uspješan na Dancestaru

NOVIGRAD: Etnomuzikolog Branislav Ostojić predstavio CD “Okarina”