in

USUSRET BOŽIĆU u Kašteliru – Paljenje svijeća na adventskom vijencu, Djed Mraz, druženja i koncert

Adventski vijenac u Kašteliru ispleli članovi udruge Mladi za sve

„Ususret Božiću“ novi je program koji su skupa pokrenule Općina Kaštelir-Labinci i udruga Mladi za sve kako bi obilježili najljepši dio godine – koroni usprkos. Mladi su se okupili i zajedno ručno ispleli adventski vijenac koji je postavljen oko ladonje na Placu, na kojem će se odvijati većina događanja u sklopu ovog programa koji starta u nedjelju, 28. studenog, paljenjem prve svijeće.

Đulijano Petrović i Sara Diklić - Foto Tanja Kocijančić studeni 2021
Đulijano Petrović i Sara Diklić – Foto Tanja Kocijančić

I tako će biti svake nedjelje, zaključno do 19. prosinca do kada će trajati program „Ususret Božiću“, istaknuli su načelnik Đulijano Petrović i predsjednica udruge Mladi za sve Sara Diklić. Napomenuli su da su pripremili raznovrstan program koji, naravno, ovisi o epidemiološkoj situaciji kojoj će se prilagođavati.

Adventski vijenac u Kašteliru
Adventski vijenac u Kašteliru

Dogovorili su da će svaku nedjelju svijeću upaliti jedna grupa građana – prvu će zapaliti svećenik s ministrantima, te učenicima vjeronauka i vjeronaučne skupine na čelu sa svojom vjeroučiteljicom u školi.

Zatim će 5. prosinca to učiniti predstavnici lokalnih sportskih klubova, potom u nedjelju nakon toga članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Grom“, a zadnju nedjelju, 19. prosinca, upalit će je članovi udruge umirovljenika.

Adventski vijenac u Kašteliru
Adventski vijenac u Kašteliru

Palit će se nakon mise, dakle oko 12 sati svake nedjelje a poslije svakog paljenja predviđeno je druženje ispred crkve.

Adventski vijenac u Kašteliru
Adventski vijenac u Kašteliru

U tom će periodu biti još dva događanja, istaknuli su Petrović i Diklić. Podjela poklona djeci iz vrtića i škole predviđena je za 18. prosinca u parku iza crkve, gdje se očekuje i dolazak Djeda Mraza. Program će početi u 15 sati, a u sklopu njega će tijekom popodneva nastupiti predstavnici Zajednice Talijana Labinci – klapa Nigrignanum i mali pjevači. Nakon njih od 19.30 do 23 sata planiran je nastup grupe Act Positive Dua. Događaj se u slučaju kiše odgađa do povoljnijih vremenskih prilika. Nije u planu preseliti događanja u zatvoreni prostor.

Na Badnjak, 24. prosinca, misa će se služiti u 21 sat a nakon toga slijedi program u parku iza crkve od 22.30 sata do ponoći. Nastupit će pjevač Tedi Grubica.

Adventski vijenac u Kašteliru
Adventski vijenac u Kašteliru
Adventski vijenac u Kašteliru plac ususret božiću
Adventski vijenac u Kašteliru

trst piazza unita' trg jedinstva foto tanja kocijančić

Italija postrožila mjere i proširila obavezu cijepljenja. Nova pravila i u regiji Friuli Venezia Giulia

policija nesreća

UMAG: Teško ozlijeđen nakon slijetanja s ceste. Udario u više stabala