in

VIŽINADA: Volite praviti kolače? Prijavite se na SLATKU ISTRU

Slatka Istra - Foto TZ Vižinada

Svima nam je posljednje dvije godine nedostajala Slatka Istra, nadaleko poznata manifestacija kojom u Vižinadi obilježavaju najslađi dan u godini. Čuvajući ostavštinu naših starih svi uživamo u tradicionalnim istarskim slasticama, spravljenim po starinskim recepturama. Slatka Istra održat će se 14. kolovoza i bit će to 24. izdanje koje tradicionalno organizira Turistička zajednica općine Vižinada. 

TZ poziva domaćice i domaćine diljem Istre da se odazovu sudjelovanju u manifestaciji te da svoje tradicionalne slastice prezentiraju 14. kolovoza na izložbi.

-Otvorite kuharice svojih baka i pokažite što su vam ostavile u nasljeđe! U Slatkoj Istri mogu sudjelovati domaćice i domaćini koji spremaju slastice po starim recepturama, a pristigle kolače ocjenjivat će stručni žiri. Sve slastice koje spravite bit će izložene na Battistelinoj šterni, a najbolji će biti prigodno nagrađeni.

Doista bismo voljeli da se odazovete i ove godine te da sudjelujete na izložbi kolača jer ćete upravo vi omogućiti da tradicija istarskog slatkog kulinarstva ne padne u zaborav, da ostane živa u svojim mirisima i okusima.  Molimo da za izložbu Slatka Istra napravite kolače kao što su: pandešpanj, pinca, bucolaj, štrukolo ili povetica, fritule, cukerančići, kroštule, briskve i paštine … 

Za svaki izrađeni kolač dajemo simboličnu naknadu od 70 kuna, a po osobi preuzimamo maksimalno osam različitih uzoraka kolača. Ostale vrste kolača ćemo preuzimati, ali bez simbolične naknade, javljaju iz TZ-a.

Preuzimanje kolača organizirat će se 13.08.2022. godine u popodnevnim satima, a prije toga će domaćice koje se prijave kontaktirati.

Za sve informacije možete nazvati na telefon 052/446-110 ili putem e-maila info@tz-vizinada.hr te facebook stranice Slatka Istra u Vižinadi.

Facebook stranica Visit Vižinada: https://www.facebook.com/visit.vizinada

Facebook stranica Slatka Istra: https://www.facebook.com/slatka.istra

Event: https://www.facebook.com/events/574322197683964

nenad velenik loris peršurić

POREČ ostvario dvomilijunto noćenje

Foto Vatrogasci Poreč požar kamp bijela uvala

FUNTANA: Policija objavila uzrok požara fast fooda u Bijeloj uvali