in

Wine Enogastro VIP event u Novigradu – Predstavljanje vinara, ugostitelja, radionice poznatih sommeliera…

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca

Sutra, 31. ožujka, u novigradskom  Marina & Hotelu Nautica održat će se ovogodišnja peta po redu manifestacija WINE EnoGastro Vip Event. Na prostoru u kojem će svoja izlagačka mjesta imati mnogobrojni vinari i proizvođači te distributeri prehrambenih proizvoda, moći će se kušati, uz razgovore i upoznavanja te sklapanja korisnih poslova, razne delicije.

Nakon druženja s izlagačima uzvanici će biti pozvani u drugu dvoranu gdje se održavaju korisne radionice.

Od 14.45 – 15.15, ugledni sommelier Siniša Škaberna uvest će nas u svijet novigradskih malvazija.

Od 15.15. – 15.30, ulazimo u digitalni svijet sa Josipom Ukalovićem koji će nas uvesti u svijet digitalnog marketinga u turizmu i ugostiteljstvu.

15.30 – 15.50, sljubit ćemo istarske cukerančiće sa malvazijom središnje Istre a sve to uz novinara Davora Šišovića.

15.50. – 16.00, poslušat ćemo Projekt ConsumeLess Plus – Less is more u koji će nas uvesti Tina Šugar Korda iz Instituta za poljoprivredu i turizam Istre.

16.00-16.40, velika vinska dama Mira Šemić odvest će nas ruku pod ruku sa vinima Prelac.

16.40 – 17.30, publika će uživati u druženju sa izlagačima te će kušati njihove proizvode ali biti će tu i kuharske prezentacije Ugostiteljske škole Poreč, PIK Vrbovec i Cromaris.

17.30 – 17.45 Sommelier i predstavnik vinarije Krauthaker Tomislav Razumović govorit će nam, uz neizostavno kušanje, o neistraženim vinima Slavonije.

17.45 – 18.10 sommelier i F&B menager Josip Orišković ispričat će nam što je sve potrebno da bi bio dobar F&B menager i unaprijedio ponudu hrane i pića.

18.10 – 18.30, u svijet zadarskog zaleđa, točnije u svijet vinarije Škaulj uvest će nas sommelierka Ines Matić Matešković.

18.30 -19.00, sommelier Mario Meštrović predstavit će nam preduvjet za razvoj turizma.

19.00 -19.20, talijanski sommelier Claudio Rossi predstavit će istarsku craft pivovaru Bura Brew i njene proizvode.

Nakon zatvaranja izlagačkog prostora, od 20 sati održati će se degustacijska humanitarna večera koju će voditi vrhunski sommelieri i kuhari poznatih restorana, poput Mire Šemić, Maria Meštrovića, Josipa Oriškovića, Ines Matić Matešković, Chefa Damira Modrušana, te odličnih domaćina kuhara izvrsnog hotela Marina Nautica.

Organizator događaja je Dantes sa svojim timom agencije Ricerca Mercato, s partnerima: Marina & Hotel Nautica, Turistička zajednica grada Novigrada, Istarska županija i TZ Istarske županije, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora ŽK Pula i pokroviteljima: Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Foto - Lokalni ured zastupnika u EP-u Valtera Flega

Valter Flego: Ruske vlasti čine sve kako bi zadržale Ruse u svojoj zemlji

Boris-Miletic-dan-istarskog-statuta-tkoc.jpg 30. ožujka 2022.

U Poreču obilježen Dan Statuta Istarske županije – Miletić: Ne trošimo vrijeme na bespotrebna politička prepucavanja