in

Zdravi Novigrad i Dan jabuka na Park Food Festu – Uspješno prikupljanje donacija za liječenje Deana Fola iz Tara

Foto Tanja Kocijančić

Udruga Zdravi Novigrad u subotu je u sklopu jedinstvenog gastronomskog događaja na Mandraču, Park Food Festa u organizaciji Turističke zajednice, obilježila Dan jabuka deveti put, a nakon prisilne dvogodišnje pauze.

Štand udruge Zdravi Novigrad na PArk Food Festu - Foto Tanja Kocijančić
Štand udruge Zdravi Novigrad na PArk Food Festu – Foto Tanja Kocijančić

Članice udruge i ovog su puta volontirale na štandu gdje su posjetiteljima u zamjenu za donaciju nudile brojne vrste kolača od jabuka i druge slastice, te sokove.

Ovog su puta donacije namijenjene Deanu Folu iz Tara, koji boluje od teške bolesti i koji u sklopu terapije liječenja treba uređaje Optune. Dean je obolio od glioblastoma (tumora na mozgu). Posjetiocima su ponuđeni kolači od jabuka koje su pripremile članice udruge i građani su rado davali donacije za kolače, sok od jabuka i liker od divlje jabuke.

-Iako se ni u okviru promidžbe događanja ni u tijeku niti jednom nije spomenuo ni Dan jabuka, niti udruga pa ni ponuda slastica, posjetioca je bilo puno i u nekoliko sati su se sve slastice podijelile. Kada slastica više nije bilo, našlo se kreativno rješenje pa su se dijelili degustacijski zalogajčići s domaćim marmeladama i gorgonzolom s jabukom koji su također brzo nestali. Sakupljen je iznos od ukupno 4.876 kuna kojim će udruga dati svoj doprinos liječenju s izuzetno skupim uređajem. Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli akciji svojim donacijama kao i onima koji su pripomogli akciji i obilježavanju našega Dana, poručile su članice udruge.

Foto Zdravi Novigrad - Akcija na Park Food Festu 29-10-2022
Foto Zdravi Novigrad – Akcija na Park Food Festu 29-10-2022

Njihove zahvale idu: Mirjani Andrilović, Maji Gavran, Svjetlani Tenčić, Samanti Buršić i Orieti Vrcelj koje su donirale jabučne slastice, Vilsonu Kolgjeraju čiji su im pekari dopremili dvometarsku štrudlu od jabuka, potom Patriciji Smoljkić koja im je i ovoga puta pomogla u dekoriranju prostora u parku i stolova krasnim aranžmanima, caffe baru Hedonist, Leonardu Palčiću i Alenu Demarku koji su okrijepili i nagradili volonterke nakon ove akcije.

-I naravno veliki bravo za naše udružarke koje su već devet godina uporne u volontiranju i činjenju dobrih djela te su i ovom prigodom bile primjerom volonterskog angažmana i pozitivne energije. One su: Vivijana Fakin, Patricia Radošić, Sonja Šikanić, Simona Jadruha, Dea Bernobić, Iva Olujić, Irena Blažić, Meri Hanžek i Lizabeta Kocijančić, poručeno je iz udruge Zdravi Novigrad.

O humanitarnoj akciji za pomoć Deanu Folu pročitajte u našem članku

Foto - Ilustracija MUP

Važna obavijest MUP-a za vozače

Najbolji trkači na humanitarnom BAKALARunu u Baderni

BADERNA – Humanitarni BAKALARun osvojio Marko Horvat. Trčalo se za pomoć pulskom Klubu Gea