in

Zbog olujnog vjetra dionica autoceste Rijeka-Zagreb otvorena samo za osobna vozila – NE KREĆITE NA PUT BEZ ZIMSKE OPREME

Od 06.30 sati zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, objavio je jutros HAK. Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici, na širem riječkom području i središnjoj Hrvatskoj.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a na dionicama Bakar-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Od 5.30 sati jutros zimski su uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Bosiljevo i Kikovica. Promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom te ostala vozila bez propisane zimske opreme.

Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom trenutačno nema otvorenih cesta iz unutrašnjosti prema Rijeci i obratno.

Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici, sjevernoj, sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Dalmaciji. Na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Baričević zbog snijega nošenog jakim vjetrom vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti i ne kreću na put bez zimske opreme.

Danas će u Hrvatskoj biti oblačno, na Jadranu uz kišu, na kopnu snijeg, češći i obilniji u drugom dijelu dana, a mjestimice će se stvoriti i deblji snježni pokrivač, ponajprije u gorju, najavio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U Dalmaciji je lokalno moguća obilnija oborina praćena grmljavinom. Snijega nošenog vjetrom bit će i na sjevernom Jadranu, dok je ponegdje u unutrašnjosti Dalmacije navečer moguća kiša koja se smrzava u dodiru s hladnim tlom.

Vjetar u unutrašnjosti slab i povremeno umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jaka bura s olujnim udarima, a na jugu zemlje istočnjak i jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od -2 do 2, na Jadranu od 4 do 9 °C, no na krajnjem jugu malo toplije.

Kako piše Istramet, u unutrašnjosti Istre oborine su bile jučer neznatne, a samim time nije bilo ni većih snježnih iznenađenja.

Idući dani donose suho, ali i hladno vrijeme, u nedjelju uz debele jutarnje minuse!

Novo kratkotrajno pogoršanje prema svemu sudeći stiže u noći na ponedjeljak, ali bez većih snježnih iznenađenja. Zadržat će se razmjerno hladno.

Marinela Dropulić Ružić: Mladi u pronalasku nove turističke niše – DOGMA hotel

Marinela Dropulić Ružić: Mladi u pronalasku nove turističke niše – DOGMA hotel

Zbog velikog interesa Foo Fightersi će imati dva koncerta u pulskoj Areni - ULAZNICE U PRODAJI OD DANAS

Zbog velikog interesa Foo Fightersi će imati dva koncerta u pulskoj Areni – ULAZNICE U PRODAJI OD DANAS