in

POREČ 21. rujna obilježava Svjetski dan Sunca uz predavanja, likovne radionice…

Poreč - Trg slobode 27.7.2021. - Foto Tanja Kocijančić

U utorak, 21. rujna, na Trgu slobode u Poreču, s početkom u 10.30 sati održat će se obilježavanje Svjetskog dana Sunca. Svi građani i građanke pozvani su da se pridruže ovom obilježavanju, a u sklopu programa održat će se seminar o prevenciji malignih bolesti kože koji će održati liječnik specijalist dermatologije, predavanje o prehrani i pripremi kože za sunce o kojem će govoriti magistar nutricionizma, a održat će se i besplatne konzultacije s dermatologom.

Za djecu će biti organizirano likovno natjecanje koje će voditi će dva likovna terapeuta, a aktivnost je zamišljena kao edukativno-kreativna radionica za djecu na kojoj će mališani naučiti kako štiti kožu od sunca.

Predviđena je i nagrada u obliku paketa zaštitnih proizvoda za sunce. Sve će glazbom začiniti porečki sastav Rezime Acoustic Trio.

Za vrijeme besplatnih, individualnih konzultacija građana s dermatologom obavljat će se pregledi dermatoskopom, a ukoliko građani žele detaljnije savjetovanje, odmah će se na Trgu moći predbilježiti za jedan od termina savjetovanja u svom mjesnom odboru u okviru uspostavljenog savjetovališta za prevenciju malignih bolesti kože Grada Poreča koji s radom započinje već krajem ovog mjeseca.

Događanje se održava u sklopu projekta Prijatelj Suncu, a cilj je osvještavanje građana o pravilnom ponašanju na suncu, o štetnim posljedicama pretjeranog izlaganja UV zračenju na zdravlje, važnosti samopregleda madeža i pregleda dermatologa.

Projekt “Prijatelj Suncu” provodi se zajedno s partnerom Općinom Malinska-Dubašnica, s ciljem povećanja znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području Poreča i Malinske. Manifestaciju u Poreču organizira Grad Poreč, a program događanja sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

BUZETSKI DANI: Talijanski formulaš Christian Merli najbrži u subotu, glavna utrka u nedjelju

Markotić: Virus cirkulira među necijepljenom populacijom