in

Žminju dodijeljena prestižna nagrada za manifestaciju Armonike zad kaštela

Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia na jučerašnjoj su svečanoj dodjeli u Varaždinu Općini Žminj i njenoj Turističkoj zajednici dodijelili prestižnu nagradu Simply the Best u kategoriji Očuvanje tradicijskih lokalnih običaja – Jadranska Hrvatska. Nagrada za kreativnost, inovativnost, razvoj i unaprjeđenje dodjeljuje se već desetu godinu za redom, a Općina Žminj već drugu godinu zaredom nagrađena je nagradom koja se dodjeljuje destinacijama koje valorizacijom kulturne baštine podižu kvalitetu i obogaćuju raznovrsnost ponude turističke destinacije.

Ova nagrada samo je jedan u nizu pokazatelja da se, osim razvoja turizma, u Općini Žminj radi na njegovanju, očuvanju i valorizaciji kulturne baštine te se istu stavlja u funkciju obogaćivanja te razvoja turističke ponude temeljene na izvornim običajima destinacije. Općina će u suradnji s TZ-om i dalje ulagati napore kako bi se očuvala kulturna baština i tradicija te se ista prenijela na mlađe generacije. Najmlađi sudionici Armonika zad Kaštela tek su krenuli u školu, a nastup na ovogodišnjoj manifestaciji već im je drugi u nizu.

Želja nam je i cilj angažmanom i aktivnim uključivanjem upravo djece nižih razreda osnovne škole koji samostalno ili uz pomoć mentora svladavaju i stječu glazbeno znanje prenijeti i održati tradiciju njegovanja istarskog melosa, ali i tradicije sviranja harmonike te užitak u istoj ponuditi kao dodatak ponudi turističke destinacije, odnosno Općine Žminj

rekao je Željko Plavčić, žminjski općinski načelnik

Nagradu je u ime organizatora preuzeo umjetnički voditelj Daniele Pernić, sin začetnika manifestacije Armonike zad Kaštela.

Poreč: Špinina velikodušna donacija za Društvo Naša djeca

Poreč: Špinina velikodušna donacija za Društvo Naša djeca

Poreč od danas slavi blagdan Svetog Maura

Poreč od danas slavi blagdan Svetog Maura